vrijdag 15 januari 2010

Samen Afvallen

Op eigen kracht afvallen is moeilijk. Wanneer je gebruik maakt van een dieetclub, of samen met een vriend of vriendin of partner afvalt, kun je elkaar stimuleren en motiveren. Er zijn speciale dieetclubs zoals bijvoorbeeld de Weight Watchers. Ook via internet zijn er websites die zich richten op afvallers. Je hoeft hier niet altijd lid van te worden om toch te profiteren van richtlijnen die gegeven worden en soms kun je een eigen dieetdagboek op een dergelijke site bijhouden.


Vind je dat om welke reden dan ook voor jou geen optie, dan kun je ook kiezen voor begeleiding in de vorm van een diƫtiste of voedingconsulent. Zo heb je in ieder geval een stok achter de deur om je aan je dieet te houden en kun je terecht bij een persoon die je begeleidt, motiveert, stimuleert en, als het moet, je een duw in de juiste richting geeft.

Sommige ziektekostenverzekeraars verstrekken een vergoeding wanneer je gebruik maakt van een diƫtiste. Het is verstandig hierover van tevoren bij je ziektekostenverzekering informatie op te vragen. Voor georganiseerde dieetclubs of afvalclubs kan een lidmaatschapsvergoeding gevraagd worden. Het is daarom belangrijk van tevoren vergelijkingen te maken met de verschillende mogelijkheden.


Bron: http://afslanken.10-tips.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten