zondag 3 januari 2010

Afvallen zonder honger

Dat kan èn dat kan blijvend met:
12 basisadviezen en 4 “absoluut niet doen” adviezen .
Dit dieet is gebaseerd op wetenschappelijke gegevens
Het is heel simpel, een dieet boekje/schema is niet nodig. Calorieën tellen is niet nodig. Alle effectieve maatregelen krijgt hierbij op een paar A 4 ‘tjes .

NB: volg alle adviezen op, ieder advies heeft op zich een effect maar alle adviezen samen hebben een veel en veel sterker effect! Dus probeer het hele programma te volgen.

De 12 basisadviezen:
1. Iedere avond voor het slapen, stel je je ideale slanke, vitale, gezonde, gelukkige zelf voor. Je neemt je voor dat je zo gaat worden, dat is je toekomstige ik. Dat is je doel. Nog beter is als je weet wat je met dat gezonde slanke lichaam wilt. Gaat het om mode, kleding? Stel jezelf dan voor mèt die kleding. Gaat het om het vinden van een partner? Stel je slanke zelf dan voor mèt je ideale partner. Het is het best als je weet wat je wilt bereiken met je slanke lichaam. En dàt stel je je dan voor, iedere avond voor het slapen. Het ligt zeker binnen je bereik!
2. Drink veel witte thee en of groene thee. Dit verhoogt de warmte-productie en verbranding en vermindert hongergevoel. Je kan ook een een extract van witte thee of groene thee nemen. Het effect van de poly-fenolen uit thee op de verbranding is wetenschappelijk aangetoond.
3. Eén glas vers geperst grapefruitsap per dag. Het effect van grapefruitsap is wetenschappelijk aangetoond.
4. Drink 3 koppen zwarte koffie per dag, zonder suiker. Het effect van koffie is wetenschappelijk aangetoond.
5. Gebruik peper in het eten. Het effect van rode peper is weten-schappelijk aangetoond.


6. Drink per dag minimaal 2 liter water.
7. Eet 3 maaltijden per dag. Sla het ontbijt niet over. Laat je niet verleiden tot een tussendoortje. Alleen als je trillerig of duizelig wordt, neem dan een volkoren boterham.
8. Zo veel mogelijk vezelrijke* producten, want vezels geven een snelle en landurige verzadiging en minder bloedsuikerdalingen. Geraffineerde producten zoals witmeel zijn verboden
9. Eet langzaam, altijd zittend, kauw 40 x per hap. Lang en veel kauwen is zeer essentieel. Je hersenen krijgen zo de tijd een verzadigingssignaal af te geven. ALS JE SNEL EET, EET JE TEVEEL.
10. Wees matig met vet, want een gram vet bevat meer calorieën dan een gram eiwit of koolhydraat. Vlees is vaak vet. Kies daarom voor mager vlees of vis, kip, soja. Bak in een beetje olijfolie. Zuivel is vet, kies daarom uitsluitend voor magere zuivel. Het effect van minder calorieën door minder vet is wetenschappelijk aangetoon.
11. Neem één dag per week vakantie van alle regels, behalve wat je makkelijk kunt voortzetten zoals het drinken van witte thee, het grapefruit sap, de rode peper, de zwarte koffie, de 2 liter water. Je kunt de vakantiedag het best benutten om te eten wat je het meest mist in je dieet.
12. Zorg voor voldoende slaap. Uit onderzoek blijkt dat mensen die kort slapen, 5 a 6 uur per nacht meer aankomen dan mensen die een normaal aantal uren slapen. Maar slaap ook niet te lang, want mensen die te lang slapen nl. 9 a 10 uur per nacht komen ook meer aan dan mensen die 7 a 8 uur per nacht slapen

Bron: www.infofyt.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten