vrijdag 8 januari 2010

Afvallen met citroen

Citroen is volgens dieetgoeroes een veilige en makkelijke manier om af te vallen en het lichaam een flinke reiniging te geven. Citroensap zou het lichaam vrijmaken van giftige afvalstoffen en helpt om af te vallen. De zure vrucht bevordert de verbranding van vetten in het lichaam. Op die manier helpt citroensap de spijsvertering en verwijdert het effectief afvalstoffen die het verteren van het voedsel vertragen. Citroen stimuleert niet alleen het maagsap, maar het zit ook boordevol vitamine C. De vrucht verlaagt de bloedsuikerspiegel en helpt het constant te houden. Bovendien bevat citroen pectine, een stof dat een vol gevoel geeft en het hongergevoel doet verdwijnen.


Aangezien een citroen erg zuur is, hieronder een aantal tips om het eten van citroenen ‘dragelijk’ te maken:

- Je kan pure citroensap verdunnen met koud water. Eventueel kun je honing toevoegen om de drank zoeter te maken.
- Je kunt de citroen als dressing gebruiken in een groene salade. Het werkt vooral goed in combinatie met azijn.
- Voeg citroen toe aan gewoon sap die je in de supermarkt koopt. Deze is vaak te veel aangezoet. Fruitdranken als perzikennectar kun je met citroensap een aangename frisse smaak geven.
- Voeg een hele of halve citroen toe aan je vers geperste jus d’orange en maak je eigen fruitcocktail.
- Knijp een paar citroendruppels uit over een appel voordat je de appel in een salade stopt. Zo voorkom je dat appelstukjes na een half uurtje al bruin worden. Als je veel appels snijdt voor bijvoorbeeld een fruitsalade, kun je die marineren in citroensap zodat ze langer vers blijven. Citroensap wordt vaak gebruikt als conserveringsmiddel.
In sommige warme landen eten een citroen in zijn geheel op, net als een mandarijn, dat geeft niet alleen een frisse mond maar voorkomt dat je snel dorst krijgt.
- Maak van gewone zwarte thee verse citroenthee door er een beetje citroensap bij te doen.


Bron: www.healthylives.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten