zondag 17 januari 2010

Afvallen met behulp van een dietist

Afvallen is moeilijk. Slechts 50% van de vrouwen lukt het om hun dieet vol te houden. Blijvend gewicht verliezen mislukt dan ook vaak. Dat geldt minder voor mensen die afvallen met een diëtiste. Maarliefst 33% van de afvallers haalt met deskundige begeleiding zijn streefgewicht.


Een recent Belgisch onderzoek van GlaxoSmithKline toont nog maar eens aan hoe moeilijk afvallen is. Driekwart heeft afgelopen 2 jaar een poging gedaan om af te vallen. Vijftig procent van de vrouwen houdt het diëten niet vol. 10% procent van de vrouwen stopt zelfs nooit met diëten. Wordt het gewenste streefgewicht gehaald? Vaak niet. En als het wordt gehaald dan is dat helaas van tijdelijke aard.


Deskundige begeleiding werkt
Wil je echt structereel afslanken overweeg dan om de deskundige begeleiding van een diëtiste in te schakelen. Onderzoek van Nivel toont namelijk aan dat 33% van de afvallers zijn streefgewicht bereikt met deskundige begeleiding.

Bijna de helft van de mensen behaalt de gestelde behandeldoelen voor driekwart of helemaal. De meerderheid van deze groep beoordeelt na behandeling zijn of haar overgewicht, diabetes of te hoog cholesterol als aanmerkelijk minder ernstig. Na de behandeling is de groep mensen met ernstig overgewicht maarliefst met bijna een vijfde afgenomen.


Wil je dus structureel afslanken en heb je moeite om je dieet vol te houden? Overweeg dan een bezoek aan een diëtiste en neem het op in je lijstje van goede voornemens voor 2010. Het is het proberen waard!


Bron: www.healthylives.nl/

1 opmerking: