zondag 10 januari 2010

Afvallen en je hartslag

Het is soms niet helemaal duidelijk wat je hartslag moet zijn als je wilt afvallen. Vooral als je thuis traint met bijvoorbeeld een hometrainer kun je niet even om hulp vragen als je er niet uit komt. De onderstaande methode werkt voor iedereen, of je nu 20 bent of 70.


Hartslag vetverbranding
De ideale hartslag voor het afvallen ligt tussen de 60 tot 70 procent van je maximale hartslag. De vetverbranding komt pas echt op gang als je dit langer dan 20 minuten volhoudt.


Maximale hartslag berekenen
Om jouw maximale hartslag te berekenen kun je een eenvoudig sommetje doen:

Maximale hartslag = 220 – jouw leeftijd

Als je 20 jaar bent ligt de ideale hartslag voor het afvallen dus tussen de 60 en 70 procent van 200 (220 – 20 jaar = 200). Dit is een hartslag van 120-140.

Als je 50 jaar bent ligt het tussen de 102 en 119 (60 tot 70 procent van 170).

Hartslag voor het afvallen is relatief laag en niet zo vermoeiend
Het grote voordeel van deze hartslag is dat je helemaal niet zo moe wordt als dat je denkt. Ik ken veel mensen die gaan joggen om de nodige calorie├źn kwijt te raken, maar zij sporten nooit en hebben dus een slechte conditie. Hun hartslag is eigenlijk veel te hoog voor het doel dat ze willen bereiken: afvallen. Ze worden erg moe van het rennen omdat ze het niet gewend zijn en geven het daarom ook al snel op.

Jouw favoriete soap kijken op de hometrainer is wel prima te doen. Je hoeft niet eens heel hard te fietsen om de goede hartslag te halen en toch verlies je veel calorie├źn. Omdat je het wel minimaal 20 minuten vol moet houden is een soap al helemaal ideaal aangezien deze meestal een half uur duren.

Een andere methode om nog sneller vet te verbranden is een stuk intensiever. Hier heb ik eerder al eens een stuk over geschreven.

Bron: www.afvallen-weblog.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten