woensdag 6 januari 2010

Hoe blijf je op gewicht tijdens de feestdagen

De kerstdagen komen er weer aan en dat betekent eten eten en nog eens eten! Oh jee, net 3 kilo kwijt.. is dat dan allemaal voor niets geweest? Om het eten tijdens deze gezellige dagen een beetje te beperken worden hier een aantal tips gegeven:

- Wanneer je op bezoek gaat zorg er dan voor dat je vooraf thuis niets eet. Als je overdag al gaat, ga dan na lunchtijd, dan sla je die maaltijd al over en kun je tenminste wat van de lekkere hapjes proeven waar mensen zich vaak erg voor hebben uitgesloofd.
- Neem veel initiatief om mee te helpen in de keuken of met het dekken van tafel, afwassen enz. Zo blijf je in beweging.
- Neem je hond mee, dan heb je een excuus even naar buiten te gaan en een lekker wandelingetje te maken. Dit kan je natuurlijk ook zonder hond voorstellen.
- Ga een dagje uit ipv bij mensen thuis zitten. In Belgiƫ zijn op tweede kerstdag de winkels open.
- Ga uit eten ipv thuis dineren, dan eet je vaak minder.
Eet alleen wat je echt lekker vind, je mag best eens nee tegen de gastvrouw zeggen.
- Neem geen restjes mee naar huis, vaak is het veel en vet eten. Val na kerst gelijk weer terug in je gezonde eetpatroon
- Als je zelf iets bereid, kies dan eens voor de gezonde insteek, tomaatjes, komkommer, fruit. Het hoeft niet altijd vet te zijn om lekker te zijn, en veel gasten zitten er vaak ook niet op te wachten.
- Haal niet een overvloed aan eten in huis, vaak halen mensen veel te veel, zodat er veel te veel overblijft wat de dagen erna nog wordt verorberd. Je kan beter iets te weinig hebben dan veel te veel.
- Doe wat spelletjes, dat leidt je aandacht af van het eten. Tijdens gesprekken is de tafel met lekkere snacks veel vaker het middelpunt.
- Door je partner te vertellen dat je niet teveel wil eten kan hij/zij je af en toe helpen met jouw taartje op te eten of jou erop te wijzen.


Bron: www.leerwiki.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten