vrijdag 15 januari 2010

Afvallen door te eten

Wanneer er sprake is van overgewicht, zou je daar alleen al vanwege risico’s voor de gezondheid wat aan moeten doen. Of er daadwerkelijk sprake is van overgewicht, is uit te rekenen aan de hand van je BMI. Deze BMI staat voor Body Mass Index. Het is een eenvoudig rekenklusje. Deel je gewicht door je lengte in het kwadraat.


Stel je bent 1,60 meter groot en je weegt 80 kilo. De rekensom gaat dan als volgt. Je deelt 80 door 1,60 x 1,60 = 31,25. Je kunt ook op internet een BMI-calculator raadplegen. Meerdere sites hebben een dergelijke MBI-calculator. Dan volgt het uur der waarheid. Een BMI lager dan 20 wijst op ondergewicht. Een BMI tussen de 20 en 25 is goed: een normaal gewicht. Ligt de BMI tussen de 26 en 30, dan is er sprake van licht overgewicht. Een BMI boven de 30 betekent overgewicht. Haal je een BMI boven de 40 dan heb je te kampen met een extreem overgewicht.

Overgewicht is een lastig probleem. Meestal ligt ongezond en overdadig eten en te weinig beweging ten grondslag aan dit probleem, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Voordat je hals over kop aan extreme diëten begint, kun je beter even langs de huisarts gaan. Het is mogelijk dat je te maken hebt met een lichamelijk probleem zoals een afwijking aan de schildklier, een verkeerde hormoonhuishouding of het kan een bijverschijnsel van bepaalde medicijnen zijn. De huisarts kan doorverwijzen naar een diëtiste of specialist in het geval van een lichamelijke oorzaak.

Bron: http://afslanken.10-tips.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten