vrijdag 8 januari 2010

Afvallen met de crosstrainer | Tips

Een crosstrainer helpt je veel calorieën per minuut te verbranden. Hij helpt je ook heel gericht vet kwijt te raken. Je moet hem alleen wél goed gebruiken!

Het belangrijkste is te beseffen dat het een machine voor je hele lichaam is en dat je je armen even veel moet gebruiken als je benen. Je hebt slechts driemaal per week 20 minuten nodig om je dagelijkse vetverbranding zodanig te verhogen dat je lichaam wel vet moet kwijtraken. Heb je meer energie? Voer dan de intensiteit op en niet de duur.
Ga in een rechte houding, met je buik aangespannen op de machine staan. Breng dan je benen in beweging. Stel de machine steeds zwaarder af totdat je met je benen alleen de machine nog net kan bewegen.

Je voorste hand en achterste voet horen zo ver mogelijk uit elkaar te zijn. Begin, boks met de stokjes en draai je bovenlijf. Zorg dat je handen open zijn en dat je de druk op je handpalmen voelt. Laat voorlopig je benen alleen maar 'meegaan'. Gebruik voor 65% je bovenlijf en voor 35% je benen. Blijf steeds je buik goed aanspannen.

Houd een redelijk tempo aan maar doe een VOLUIT sprint van één minuut na 6, 12 en 18 minuten. Drink na iedere sprint iets dat je vochtgehalte en suikerspiegel hoog houdt.

Drinken tijdens een cardiotraining is van cruciaal belang.

De regel is minimaal 500 ml per 30 minuten. Word je lichaam vochtarm, dan ga je eerder over naar het afbreken van spierweefsel (catabolisme) in plaats van dat je vet en suikers verbrandt en dat wil je natuurlijk niet.

Je kunt water drinken maar meestal neemt de intensiteit van je training hierdoor af. Je kunt ook een goede sportdrank gebruiken met nutriënten die de stofwisseling verhogen.


Je kunt kiezen tussen:
- een groene thee drank voor mensen die willen afslanken
- een yerba maté drank voor cardio en krachtsport
- een drank met l-carnitine voor duursporters.

Probeer iedere week de weerstand te verhogen en laat de machine sneller draaien. Fixeer je gedachten op dat deel van je lichaam dat je wilt aanpakken en speel met de machine totdat je voelt dat precies op die plek je lichaam wordt getraind. Je kunt je borst trainen door je palmen open te houden, je rug door te trekken aan de stokjes, je billen door ze extra aan te spannen enz.

Wannneer het vet op je dijen en buik lastig te verbranden is omdat je lang niet gesport hebt of veel rood vlees gegeten hebt, dan kun je dat vet los 'weken' met synefrine. Mogelijjk gaat het hiermee iets gemakkelijker.

Deze training is intens en doelgericht. Je hoort iedere keer zwetend en uitgeput van de machine af te stappen. Het is even geschikt voor een topsporter als voor iemand die voor het eerst aan lichaamsbeweging gaat doen. Houd echter rekening met je fitheid en bouw de machineweerstand rustig op. Voel je je flauw, drink dan meer. Gaat het flauwe gevoel niet over, dan kun je er beter mee stoppen voor vandaag.


Na iedere training zal je lijf meer vet afstaan als je proteïnrijk voedsel gaat eten, een goede weiproteïneshake kan natuurlijk ook. Meer tips over afslanken?

Bron: www.vitamins.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten