vrijdag 8 januari 2010

Afvallen met groente en fruit

Groenten en fruit zijn belangrijk om fit en gezond te blijven. Op de lange termijn gaat het dagelijks eten van een ruime portie groenten en fruit samen met een lager risico op diverse welvaartsziekten, daarnaast helpt het ook via diverse processen bij het afvallen.


Rol bij het afvallen
Groenten en fruit bevatten veel voedingsvezels. Deze stof zorgt er o.a. voor dat je eerder een voldaan gevoel hebt na het eten. Groenten en fruit kunnen er op deze manier voor zorgen dat je minder eet. Daarnaast bevatten veel groenten en fruit zelf relatief weinig calorieen.

Gezondheid
Variatie is belangrijk omdat groente- en fruitsoorten belangrijke stoffen niet allemaal in even grote hoeveelheid bevatten. Groenten en fruit geven direct energie door koolhydraten en ondersteunen je weerstand door de vitamines en mineralen. Daarnaast verbeteren groente en fruit je stoelgang en helpen je bloeddruk op peil te houden. Ook je ogen en botten hebben baat bij de vitamines en minderalen die je o.a. in groenten en fruit kunt aantreffen. Volgens enkele recente onderzoeken zijn de positive effecten van groenten en fruit ook van belang bij de ontwikkeling en in goede conditie houden van de hersenen.


Voedingsstoffen in groenten en fruit
- Vitamines, mineralen
- Vezels
- Koolhydraten

Deze stoffen zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en worden ook enkel in grote hoeveelheden gevonden in groente en fruit.

Probeer koolhydraten zoveel mogelijk uit volkoren producten, peulvruchten, groenten en fruit te halen, en niet uit koek, snoep en andere tussendoortjes. Daarmee zorg je voor de basis van een gezond en gevarieerd dieet en beperk je de kans op ziektes en klachten als obstipatie.

Bron: http://gezonder-afvallen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten