zondag 10 januari 2010

Eeieren en afvallen

Hoera! Wetenschappelijk onderzoek toont aan wat ik al tijden verkondig in min artikelen, namelijk: de ene calorie is de andere niet en van iedere dag twee eieren eten krijg je geen verhoogd cholesterol gehalte.

Een groep proefpersonen werd in twee groepen verdeeld. De ene groep kreeg als ontbijt een bagel, de andere groep twee eieren. Qua calorieën zijn de eieren en de bagel gelijk en gedurende de rest van de dag volgden beide groepen hetzelfde dieet. Resultaat: de ei-eters vielen 65% meer af dan de bagel-eters!

Twee eieren eten als ontbijt lijkt goed te helpen bij een dieet. Dat blijkt uit een publicatie in het International Journey of Obesity.

De onderzoekers vergeleken twee groepen volwassenen die aan de lijn deden. Beide groepen volgden een dieet met weinig calorieën. De ene groep at een bagel als ontbijt, de andere groep twee eieren. Door het eten van twee eitjes als ontbijt verloren ze meer gewicht dan degene die als ontbijt een bagel aten.

De bagel bevatte hetzelfde aantal calorieën als de twee eieren bij elkaar. Opmerkelijk is dat de groep die de eieren at 65 procent meer afviel dan de groep die een bagel nam als ontbijt. Ook voelde de ei-groep zich fitter en had meer energie dan de bagel-groep.

De onderzoekers controleerden ook het cholesterol. Dat werd bij de groep met het ei-ontbijt niet hoger.

Bron: gezondheidsnet.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten