vrijdag 15 januari 2010

Afvallen door te zwemmen

Wist je dat zwemmen een heel goede sport voor je lichaam is? Je gebruikt bijna al je spieren, het is goed voor je conditie en het werkt heel ontspannend.


Bovendien heb je niet veel nodig om te kunnen sporten: badpak, zwembroek en (aanrader) zwembril zijn handig. Je kan bovendien bijna op elk tijdstip van de dag de sport beoefenen. En je krijgt zelden spierpijn van zwemmen.

Bij zwemmen worden de gewrichten minder belast, omdat je vloeiende bewegingen maakt (in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen waarbij je knieeen elke stap moeten opvangen.) Voor mensen met gewrichtsproblemen is dit dus ook een heel goede sport. Zwemmen is ook goed voor je spieren: schoolslag versterkt de spieren van het binnenbeen en de bovenarm. Crawl is dan weer goed voor de versterking van de armspieren.


Ga zwemmen om af te vallen
Zwemmen is een intensieve sport en daarom ook heel geschikt om te beoefenen als je wilt afvallen. Maar het water heeft ook een kalmerend en ontspannende effect op je. Relaxed afvallen dus!

Snelste zwemsport
Gaat gewoon zwemmen je niet snel genoeg, ga dan eens vinzwemmen. Bij vinzwemmen maak je gebruik van zwemvliezen of een monovin. Je zwemt met een snorkel, of onder water met een persluchtflesje of met eigen adem. Je kan grote snelheden bereiken.

Waterpolo
Wil je graag zwemmen, maar vind je baantjes zwemmen saai? Denk dan eens aan waterpolo. Een team bestaat uit zes veldspelers en een keeper. Per wedstijd strijden 2 team tegen elkaar. Degene die met de bal de meeste punten heeft gescoord in het goal van de tegenstander heeft gewonnen. Een wedstrijd duurt 4 keer 8 minuten.


Bron: www.afvallendoejezelf.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten