woensdag 6 januari 2010

Vet verbranden door cardio training

Cardio training: vet verbranden
Overgewicht wordt een steeds meer besproken onderwerp. Het wordt ook een steeds groter probleem. Cardiotraining is een effectieve manier om van je overgewicht af te komen. Helaas duren deze trainingen vaak erg lang en hebben mensen moeite met de tijd en motivatie hier voor te vinden. In dit artikel bespreken we de voordelen en methoden van cardiotraining.
Wat is cardiotraining?

Cardio is een afkorting van cardiovasculair, wat betekent dat je hartslag omhoog gaat. Bij cardiotraining werk je op 60% a 70% van je hartslag. Het is langdurig bewegen, maar niet zodat je je longen uit je lijf jaagt. Bij cardio training moet je denken aan fietsen, hardlopen, roeien, zwemmen, steppen enz.

Voordelen van cardiotraining
Het is een uitstekende manier om overtollige energie (calorie├źn) te verbranden, doordat de temperatuur van je lichaam stijgt, en je hart het vet “wegpompt”.
Het verhoogt je longcapaciteit.
Het verbetert de conditie van je hart, waardoor de kans op hartaanvallen vermindert, je bloeddruk afneemt en je cholesterolgehalte afneemt.
Hoe vaak moet je trainen?
Om vet te verbranden moet je minimaal 4 keer per week een half uur of langer sporten. Je moet op een intensiteit trainen, zodat je lichaam gaat zweten, maar je niet de longen uit je lijf traint. Het best kun je hierbij een hartslagmeter gebruiken en op 60 tot 70 procent van je maximale hartslag trainen. Hoe vaker je traint, hoe meer calorieen je verbrandt.

Om je conditie te behouden moet je ongeveer 2 tot 4 keer per week 25 minuten of langer trainen.


Welke soort cardiotraining is het best?
Geen enkele soort cardio training is het best te noemen. Je kunt het best de sport uitoefenen die je het leukst vindt, en waarmee je het meest gemotiveerd bent. Natuurlijk is het wel belangrijk om af en toe te wisselen van soort sport, omdat je zo gewenning voorkomt. Wissel bijvoorbeeld 4 dagen per week tussen fietsen, hardlopen, skaten en zwemmen.

Bron: www.lekker-in-je-vel.n

Geen opmerkingen:

Een reactie posten