vrijdag 15 januari 2010

Afvallen met appels eten

Soms zijn de simpelste dingen in het leven belangrijker dan je op het eerste gezicht zou denken. De appel valt eigenlijk ook in die categorie. Hoewel veel mensen denken dat vooral de meer exotische en duurdere soorten fruit erg gezond zijn, is ook de appel een bron van vitaminen, anti-oxydanten en andere stoffen die goed voor je zijn.
Ook als je wilt afvallen is de appel een goede keuze. Eén appel bevat ongeveer 60 calorieën, maar nog belangrijker: veel goede suikers (vooral fructose) in combinatie met vezels. Dit houdt in dat je er niet dik van wordt omdat de vezels voorkomen dat je lichaam de suikers als vet opslaat. En zoals ook bij bananen, waar ik vorige week over heb geschreven, krijg je veel langdurige energie van appels.


Appel dieet
Maar zoals met alles: te veel is nooit goed. Een aantal versies van het appel dieet zijn daarom geen goed plan, want je eet dan zoveel appels dat je lichaam de suikers wel gaat opslaan als vet. Er bestaat ook een appel dieet waarbij je een appel eet voor elke maaltijd, om er zo voor te zorgen dat je minder eet tijdens de maaltijd. Dit appel dieet is prima en raad ik dan ook zeker aan. Gewoon één appel voor elke grote maaltijd, dus drie per dag. Simpel, maar erg effectief!

Waarom de appel gezond is
Ik heb op een rijtje gezet waarom de appel zo gezond is:


Eén appel bevat 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels – Aangezien we in Nederland gemiddeld genomen te weinig vezels eten is dit een goede aanvulling. Vezels zorgen voor een goede stofwisseling en voorkomen een aantal soorten kanker.
In appels zit pectine – Pectine heeft een zuiverende werking en zorgt er voor dat zware metalen zoals lood en kwik uit je lichaam worden gehaald.
Appels bevatten oplosbare en onoplosbare vezels – Dit betekent dat je LDL cholesterol (de ongezonde soort) wordt verlaagd.
Appels voorkomen astma – Door appels te eten tijdens de zwangerschap en jonge kinderen appels te geven, is de kans op astma veel kleiner. Dit is gebleken uit een recent onderzoek naar de effecten van appels.
Veel vitamine C en anti-oxydanten – Vooral als je ook de schil opeet krijg je veel gezonde stoffen binnen die je immuunsysteem helpen om optimaal te functioneren tegen ziekte (bron).
Zoals je ziet is de appel erg gezond, en dat terwijl ze relatief goedkoop zijn. Als je bijvoorbeeld één of twee appels een uur voor je gaat slapen eet, dan voorkom je lekkere trek in ongezonde dingen.

Bron: www.afvallen-weblog.nl

1 opmerking:

  1. Appels en peren hebben mij geholpen om in vier maanden 15 kilo af te vallen en op mijn streefgewicht te komen. Dus afvallen met appels en peren is zeker mogelijk.

    BeantwoordenVerwijderen