vrijdag 8 januari 2010

Afvallen in een korte tijd

Om direct goed te starten heb ik me dus eerst een verslank plan gemaakt. Dit plan richt zich naast afslanken ook op andere aspecten, het is immers de bedoeling dat je op een gezonde en een prettige manier een blijvend gewicht verkrijgt. Je moet je dus een eet en activiteitenplan gaan uitwerken waar jij je gelukkig mee voelt. Dat is de enige manier om het vol te houden en een blijvend gewichtsverlies te bekomen.

Waar moet je nu op letten?

Gewicht verliezen.

Zorgen voor een goede motivatie.

Het behouden van spierweefsel.

Het verliezen van vetweefsel.

Het verhogen van de stofwisseling.

De zwakke momenten overwinnen.

Het voorkomen van het jojo-effect.

Het bereiken van een goede conditie.

Het aanleren van andere leef en voedingsgewoonten.

Zorgen dat het gewichtsverlies blijvend is.

Hoeveel je moet eten, is voor iedereen verschillend. Het hangt af van je huidige gewicht, van je voedingsgewoonten, van de hoeveelheid dagelijkse beweging, van je leeftijd en van je streefgewicht. Daarom is het belangrijk dat je een eetplan opmaakt hoe je van nu wil gaan eten.

Het streefgewicht is het gewicht wat je wil bereiken. Het is belangrijk dat je het juiste gewicht kiest, streef eerst naar een gewichtsverlies van maximaal 12-15 kg . Neem voor het verslanken voldoende tijd, minstens een half jaar. Daarna kun je eventueel nog verder lijnen, als je dat wil. Ik probeer zo'n een 0,5-1 kg per week te verliezen.

Reken toch op een periode van minimaal een jaar als je veel wil afvallen. Bedenk dat overgewicht niet in een paar weken is ontstaan. Je gewicht heeft zich gedurende jaren ontwikkeld. Het is dan ook begrijpelijk dat je niet in een paar weekjes een “mooi” gewicht kunt bereiken én behouden! Ik ben 40 kilogram vermagerd, maar het koste me 2 jaar en half van mijn leven!

Bedenk dat het geen ramp is als je het streefgewicht niet (meteen) bereikt. Meestal heb je wel wat kilo’s verloren en zijn je gezondheid en conditie hierdoor verbeterd. Door dit alles voel je je al een stuk beter en dat is minstens zo belangrijk. Gelukkig is het voor de gezondheid niet perse noodzakelijk om naar een "normaal gewicht" te streven. Als je te zwaar bent en je valt een paar kilo af, dan is de gezondheidswinst al heel groot.

Bron: https://perswww.kuleuven.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten