zondag 10 januari 2010

Afvallen door Yoga

Uit onderzoek van de wetenschappers blijkt dat mensen die regelmatig yogaoefeningen doen, gemiddeld vijf kilo in een 5 jaar verliezen. Mensen uit dezelfde steekproef die niet aan yoga deden kwamen in dezelfde periode zes kilo aan!

Volgens Alan Kristal, een van de onderzoekers heeft het gewichtsverlies niet te maken met de calorieen die verbrand worden. Dankzij de Yoga leren mensen hun lichaam beter kennen en gaan ze bewuster leven. Hierdoor zullen ze zich bewuster worden van hun eetpatroon. Ook zorgt Yoga ervoor dat mensen minder gestressed zijn, en juist deze stress zorgt er bij veel mensen voor dat ze extra gaan eten!

Met een uur Yoga verbrand het lichaam ongeveer 250 calorieen, dit is ongeveer net zoveel als wanneer je een goede wandeling zou doen. Yoga is dus niet echt een goede manier om snel vet te verbranden.

Dankzij het beoefenen van Yoga zul je ook je spieren trainen, waardoor deze iets groter zullen worden. Het mooie hiervan is dat spierweefsel zelfs in rust veel calorieen verbruikt! Alleen hierdoor zul je al extra calorieen verbranden, zelfs wanneer je helemaal niets aan het doen bent!

Ook stimuleert Yoga de schildklier. Dit is het orgaan in het lichaam wat de stofwisseling en dus de gewichtshuishouding regelt.

Een ander groot voordeel van Yoga is dat het erg goed werkt om te ontstressen. Leren ontspannen en omgaan met emoties kan de emotionele eter helpen om niet extra veel te eten.

Al met al kun je dus zeggen dat Yoga er zeker aan kan bijdragen dat je afvalt, maar wanneer je sirieus wilt afvallen is het beter om aan cardio oefeningen te doen (rennen / zwemmen), waarbij je veel meer calorieen zult verbranden.

Bron: yoga-oefeningen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten