vrijdag 15 januari 2010

South Beach Dieet

Bij het South Beach-dieet gaat het om het onderscheid tussen goede en slechte koolhydraten en goede en slechte vetten. Het wordt dan ook meer een leefwijze dan een dieet genoemd.


Goede koolhydraten zitten in vezelrijk voedsel of in voedsel dat veel goede vetten bevat, bijvoorbeeld in zilvervliesrijst, bruin brood, volkoren pasta. Door extra vezels aan eht eten toe tevoegen worden de koolhydraten langzamer opgenomen. Goede vetten zijn de meervoudig onverzadigde vetten en met name de omega-3 vetten: die zitten vooral in visolie en plantaardige olie.


Het dieet begint met 2 weken eten: gewone porties vlees, kip, kalkoen, vis en schaaldieren. Daarbij eet je groenten. Brood, rijst, aardappelen, pasta en fruit mag je deze weken niet eten.


Kaas, noten, eieren en olijfolie staan wel op het menu. Je moet eten tot je verzadigd bent en mag ook best tussendoortjes nemen. Je kan in deze 2 weken al veel gewicht verliezen. Na deze weken voeg je groente, fruit en volkoren producten toe aan je eten. Je verliest nu per week ook gewicht. Zit je op je streefgewicht, dan ga je over naar je ‘gewone’ eetpatroon, maar heb je nog steeds de basisprincipes van dit dieet in gedachten.

Bron: www.afvallendoejezelf.n

Geen opmerkingen:

Een reactie posten