maandag 11 januari 2010

Lijnen en Afvallen

Lijnen en afvallen is op papier erg makkelijk. Je eet minder calorieën dan je verbruikt en je verliest gewicht. In de praktijk is het helaas niet zo makkelijk. Want hoeveel diëten heb jij al geprobeerd om blijvend te kunnen afvallen?


Het grote probleem met lijnen is de snelheid waarmee iedereen wil afvallen. Kilo’s die in heel veel jaren zijn opgebouwd wil je zo snel mogelijk kwijt. Dus wat doe je? Je gaat op een dieet waarbij je weinig calorieën eet, waardoor je erg honger hebt en waar jij je niet lekker bij voelt. Tenslotte hoort dat er allemaal bij als je wilt afvallen.


Maar dat is helemaal niet waar! De reden waarom je na een langere periode (meestal 1 of 2 jaar) weer even zwaar of meestal zwaarder bent dan voor je begon met lijnen, komt juist doordat je te snel wilt afvallen. Heel veel diëten laten je maar 1000 calorieën of zelfs nog minder eten. Maar dit is veel te weinig. Zodra je stopt met het dieet gaat je lichaam de vetreserves weer aanvullen die het kwijtgeraakt is tijdens het lijnen. Daarom werkt een dieet met 1000 calorieën niet.

Het beste dieet is daarom een dieet waarbij je niet meer dan 100 tot 150 calorieën per dag minder eet dan je verbruikt. Eigenlijk kun je het amper een dieet noemen want het staat gelijk aan ongeveer 2 koekjes. Je zult zien dat je bij ongeveer 1800 calorieën per dag kunt afvallen, je goed voelt en bovendien niet merkt dat je aan het lijnen bent.

Er is alleen één groot nadeel: het duurt lang. Maar na alle mislukte pogingen om te lijnen, en waarbij je steeds weer zwaarder wordt na het dieet dan je überhaupt voor het dieet was, is het dan nog steeds niet de moeite waard om het te proberen? Alleen maar omdat jij denkt dat afvallen snel hoort te gaan? Wees realistisch en besef dat snel afvallen & blijvend afvallen niet samengaan.


Lijnen & afvallen tips
Een paar simpele tips die altijd helpen om blijvend gewicht te verliezen. Ze zijn vooral bedoeld voor een vol gevoel en voldoende energie.

Eet altijd een ontbijt

Drink minimaal 2 liter water per dag

Eet een calorie arme soep voor elke grote maaltijd

Eet mager (kip/kalkoen) vlees voor de eiwitten

Een jaar op een dieet waarbij je gemiddeld 100 tot 150 calorieën minder eet dan je nodig hebt staat ongeveer gelijk aan 5 tot 7,5 kilo afvallen. Het lijkt weinig, maar je bent ze wel voorgoed kwijt.

Bron: www.afvallen-weblog.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten