woensdag 6 januari 2010

Afslanken door gezonder te leven

Gezonder leven is een vereiste voor mensen die blijvend willen afvallen. Helaas kiezen velen liever voor een dieet dan een leefstijl-verandering, met het jojo-effect als gevolg. Op deze pagina zullen we in het kort uiteenzetten welk gedrag en factoren met name van belang zijn voor een goede gezondheid. Daarnaast hebben we ook een uitgebreidere pagina gemaakt waar je tips kunt lezen om geleidelijk gezonder te gaan leven, deze pagina vind je hier.

De drie belangrijkste pijlers voor een gezonder leven.

Gezonde voeding
Het is belangrijk om goed te kijken naar je voedingspatroon, op onze pagina over gezonde voeding kun je tips lezen over hoe je bijv. gemakkelijk meer groenten en fruit kunt eten en hoe je ervoor kunt zorgen dat je minder snel een hongergevoel krijgt na de maaltijd.

Voldoende beweging
Het menselijk lichaam heeft beweging nodig om in goede conditie te blijven. Voor mensen die graag blijvend willen afvallen is sport of meer bewegen belangrijk, meer bewegen hoeft echter niet direct te betekenen dat je je moet afbeulen in de sportschool. Tips om zonder al te veel moeite aan meer beweging toe te komen vind je op onze pagina over sporten en afvallen.


Stop met ongezond gedrag
Roken en teveel drinken zijn ongezond en kunnen ook een negatieve invloed hebben op pogingen om gewicht te verliezen. Op deze site vind je daarom ook meer informatie over stoppen met roken en afvallen en de rol van alcohol bij afvallen. Onder ongezond gedrag valt verder ook bijvoorbeeld een onvoldoende persoonlijke hygiƫne.

Bron: www.gezonder-afvallen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten