dinsdag 5 januari 2010

Afvallen door te joggen

Van alle sporten is joggen de onbetwiste nummer één als het op vetverbranding aankomt. Maar dan moet je het wel op de juiste manier doen!

Joggen is een sport die het lichaam echt wakker maakt. Het begint bijvoorbeeld al heel snel meer hormonen af te scheiden (testosteron, groeihormoon, ...) en die stimuleren samen de stofwisseling. Lopers gaan daardoor op termijn meer calorieën verbranden, ook als ze niet lopen. Trek dus je loopschoenen aan en vlieg erin, liefst drie keer per week, minstens een halfuur per keer. Je kunt beginnen met één keer per week. Dat is al een belangrijke stap als je al lang niet meer gesport hebt. Het duurt wel een poosje voor je resultaten ziet. Maar als je regelmatig gaat joggen, zul je merken dat je figuur geleidelijk aan verandert. Misschien vind je het in het begin heel lastig en helemaal niet leuk. Maar je zult al gauw de smaak te pakken krijgen en je echt beter voelen. Wil je je slaagkansen vergroten ? Volg dan de volgende tips.

Neem de gewoonte om zo lang mogelijk te wachten na een maaltijd. Je hebt dan minder glucose (suiker) in je bloed en verbrandt dan meer vetten. Waarom niet op de middag gaan joggen ? Je kunt dan erna iets uit het vuistje eten en om 14 uur weer aan de slag. Ga ook af en toe eens joggen op de nuchtere maag (vóór het ontbijt). Neem gewoon een paar energierijke hapjes mee om hypoglykemie (te lage bloedsuikerspiegel) te vermijden. Want dat kan altijd voorkomen.


Drink veel water, de hele dag door. Neem vóór de training nog een paar slokken en drink ook twee uur na het joggen veel. Het is ook aangetoond dat een goede hydratatie (veel drinken) het basismetabolisme lichtjes verhoogt!

Spreid je maaltijden : drie grote en twee kleine maaltijden per dag, met telkens minder calorieën. Onze opslaghormonen zoals insuline zijn 's avonds vaak actiever dan 's ochtends. Eet twee uur vóór de start niets meer.

Eet niet meteen na het joggen en laat alle gesuikerde industriële producten zoals koekjes, zoetigheid, frisdrank. Eet liever een stuk fruit !

Bron: www.kilowatch.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten