dinsdag 5 januari 2010

Joggen en afvallen

Er zijn veel mensen die denken dat joggen een goede manier is om afvallen mogelijk te maken. Joggen zorgt er inderdaad voor dat je veel calorie├źn verbrandt, waarmee je fitter wordt en waarmee je meer energie krijgt.

30 minuten joggen per dag zorgt er inderdaad voor dat je jouw gewicht onder controle kunt houden. Toch is er een groot verschil tussen je gewicht onder controle houden en afvallen. Ik zou persoonlijk niet adviseren om te beginnen met joggen als je wilt afvallen.

Het probleem met joggen is de kans op blessures. Je gewrichten moeten elke stap opvangen die je doet met joggen, en voor als je ongetraind en ook nog (veel) te zwaar bent, dan is de kans dat je veel pijn overhoudt na het joggen erg groot. Hierdoor kun je niet vaak genoeg joggen om echt af te vallen.

Als je niet gewend bent om te joggen dan zul je bovendien niet direct vet verbranden. Je hartslag is daarvoor te hoog, met als gevolg het verbranden van koolhydraten (glucose) en zelfs je spieren.


Afvallen en sporten gaat veel beter samen als je begint met lichaamsbeweging dat minder schade aan kan richten aan je gewrichten en aan je spieren. Goede voorbeelden hiervan zijn: crosstrainen en fietsen (hometrainer of gewoon buiten).

Bron: www.gezondenzo.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten