maandag 4 januari 2010

Afvallen met eiwitten

Met veel eiwitten en genoeg beweging val je het meeste af!
Dat is in ieder geval de conclusie van een aantal Amerikaanse onderzoekers. Zij hebben een test gedaan met een kleine vijftig vrouwen. De vrouwen zijn allemaal op verschillende soorten diëten gezet, met en zonder een trainingsprogramma. Uiteindelijk waren er vier groepen: twee met een koolhydraatrijk dieet en wel of geen trainingsprogramma, de andere twee met een eiwitrijk dieet, met of zonder sport en training. Het trainingsprogramma bestond uit vijf keer per week een half uur wandelen, en twee maal per week fitnessen met gewichten. De leeftijd van de vrouwen varieerde van 40 tot 56 jaar. De diëten waren allebei gelijk aan aantal calorieën, en gevarieerd van soorten voedsel. Na vier maanden werd er gekeken hoe beide groepen zich het er vanaf hadden gemaakt. In alle groepen bleken de vrouwen te zijn afgevallen. De dames met het eiwitdieet (proteinedieet) bleken het meeste gewicht te zijn kwijtgeraakt. De vrouwen op eiwitdieet (proteinedieet) en trainingsprogramma bleken het meeste vet kwijt te zijn van alle groepen. Uiteindelijk is dit het doel wat ieder voor ogen zou moeten hebben.


Proteineshakes
Sporters, met name krachtsporters als bodybuilders, kogelstoters en gewichtheffers, zijn al lang bekend met het fenomeen eiwit. “Voor krachtsporters zijn de zogenaamde eiwit- of proteïneshakes (opgeloste poeders) een must. Iedere keer als er stevig getraind wordt met gewichten worden de spiervezels beschadigd.. Voor een goed herstel en opbouw van nieuw weefsel zijn eiwitten nodig. Sporters maar ook mensen die zwaar lichamelijk werk verrichten hebben dus meer eiwitten nodig, voor mensen die geen lichamelijke arbeid verrichten is het overbodig, omdat we al genoeg eiwitten binnen krijgen via voeding (zoals door vlees, zuivel en eieren). Van een overdosis aan eiwitten zijn nog geen schadelijke gevolgen bekend? aldus het NeCeDO op hun website Eigen Kracht.


Hoeveel eiwit?
Over de aanbevolen hoeveelheid eiwit voor sporters zijn deskundigen het nog niet helemaal eens. Een gouden regel is om 2 keer je eigen lichaamsgewicht te nemen als uitgangspunt. Iemand van 80 kilo zou volgens de regel dus 160 gram proteine moeten consumeren. Een bijkomend voordeel van eiwit is ook dat het lichaam meer moeite moet doen om ze af te breken. Dat kost meer energie: je verbrandt meer waardoor je waarschijnlijk ook meer zal afvallen. Wilt u kilo ’s vermageren en met een dieet afvallen? Het eiwitdieet biedt u deze mogelijkheid. Dit proteinedieet verbrandt alleen vet en geen spieren.

Bron: www.eiwitpoeder.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten