zondag 3 januari 2010

Afslanken met Zumba

Plezier beleven op opzwepende latinmuziek en tegelijk afvallen, dat is wat de nieuwste fitnessrage 'Zumba' belooft. Gedaan met uren aan de apparaten te hangen, calorieën raak je kwijt op de dansvloer.


Colombiaan
Zumba betekent zoveel als 'snel bewegen en plezier maken'. Ontworpen door de Colombiaan Alberto Beto Perez, bracht hij de methode naar Miami, waar hij fitness gaf aan celebs en internationale popsterren.

In Amerika werd het al snel een succes. Stilaan weet 'Zumba' ook onze contreien te veroveren. Momenteel worden al sessies gegeven in enkele grootsteden. Het fitnessprogramma is sinds kort ook te koop via kooptv, waar het een groot succes kent.

Dansstijlen
Tijdens een sessie worden verschillende dansen gegeven als cumbia, merengue, salsa, reggaeton, mambo, rumba, flamenco en calypso. In combinatie met een aantal aerobicoefeningen zou je op die manier aan conditie en calorieverbranding werken.


Fun
Tijdens de les zou je behoorlijk wat calorieën verbranden, alleen merk je dat nauwelijks, omdat het een echte 'fun' les is. Al na een paar weken merk je verbetering bij de taille en dijbenen.

Bewegingen
Wie houdt van dansen, is beslist weg van de nieuwe trend. Up-tempo en langzame ritmes wisselen elkaar af, en mits wat oefening, zouden de heupbewegingen en korte danscombinaties makkelijk te volgen zijn. (lvl)

Bron: www.goedgevoel.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten