zondag 3 januari 2010

Effectief afvallen

Effectief afvallen is erg moeilijk zoals je waarschijnlijk al hebt ondervonden. Je merkt dat je lievelingsjurk niet meer goed past en je favoriete spijkerbroek zit ook niet meer zo lekker als vroeger. Je probeert veel diƫten maar het lijkt maar niet te lukken. Hoe kan ik effectief afvallen is de grote vraag geworden!

Voor je begint met effectief afvallen
Voordat je begint op het gezonde pad en gewicht gaat verliezen, is het een goed idee om bekend te raken met de redenen waarom je wilt afvallen. Door die redenen te benoemen kun je een dieet makkelijker volhouden. Enkele redenen kunnen zijn:

- Gezonder leven

- Een mooier uiterlijk

- Meer energie

Het is het beste een motivatie hebben om een gezonde levensstijl vol te kunnen houden.

Hou een dagboek bij
Twee weken voor je met het dieet begint hou je een dagboek bij. Hierin schrijf je alle dingen die je eet en hoeveel beweging je krijgt. Dit helpt erg goed om de redenen waarom je met het dieet begint te plaatsen.


Praat met de huisarts
Maak een afspraak met de huisarts voordat je begint met effectief afvallen. Hij kan doormiddel van een aantal tests zien of het veilig is dat je gewicht gaat verliezen. Waarschijnlijk heeft hij ook een aantal tips om af te vallen waar je zelf nog niet van hebt gehoord.

Bron: www.afvallen-weblog.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten