woensdag 23 december 2009

Wat is Zumba

Wat is Zumba?
Zumba is eind jaren 90 bedacht door Alberto ‘Beto’ Perez, een danser en choreograaf uit Miami. Zumba is bewegen op muziek a la aerobics, maar met vooral veel Zuid-Amerikaanse dansinvloeden die geleend zijn van salsa en merengue.

Zo rond 2005 begon het een echte rage te worden in de Verenigde Staten, en rond 2008 is het ook overgewaaid naar Europa.

Waarom is Zumba een rage?
Laten we eerlijk zijn, voor de meeste mensen is bewegen in de sportschool saai. Je doet vaak hetzelfde en de lol is er al snel van af. Met Zumba heb je hier minder snel last van want het lijkt meer op dansen dan op sporten.

Daarnaast denk ik dat veel mensen, en vooral vrouwen, graag op salsales zouden willen, maar de eerste stap toch niet durven te zetten door bijvoorbeeld onzekerheid over hun eigen lichaam.

Wat mij dan ook opvalt aan Zumba is dat het erg lijkt op dansen als salsa en merengue, maar dan zonder het erotische component: je beweegt en danst zonder partner. Door het ontbreken van het erotische component is de drempel om te beginnen met Zumba veel lager dan met salsadansen.

Zumba is daarom erg slim in de markt gezet door het te promoten als fitness waarmee je kunt afvallen, terwijl het toch de aantrekkingskracht van Zuid-Amerikaans dansen behoudt. Voor degenen die het gemak en de veiligheid van hun eigen huis willen houden zijn er de DVD’s, en voor iedereen die nog net niet op salsales wil of durft zijn de groepslessen ideaal. Daarmee spreek je natuurlijk een gigantisch grote groep aan, en daarom denk ik dat Zumba ook zo’n rage is.

Bron: www.afvallen-weblog.nl

1 opmerking: