dinsdag 8 december 2009

Afvallen zonder dieet | Tips

Kauwgom kauwen – Door 2 keer 15 minuten kauwgom te kauwen tussen de lunch en het diner eet je 36 calorieën minder. Niet veel, maar in 1 week is het al 250 calorieën.

Denk klein – Afvallen zonder dieet is mogelijk door slimme porties te eten en drinken. Een klein bord zorgt er voor dat je 30 procent minder eet, en ook een hoog smal glas zorgt er voor dat je 28 procent minder drinkt dan uit een laag maar breed glas. Drie keer per dag een halve grapefruit eten – Door voor elke maaltijd een halve grapefruit te eten kun je afvallen zonder op dieet te gaan. Waarschijnlijk komt dit omdat je lichaam door de stoffen in grapefruit minder snel vet opslaat. Verwacht alleen geen wonderen, want het gaat om een kilo per maand.
Langzaam eten – Ik heb het al wel eens vaker gezegd op dit weblog: langzaam eten zorgt er voor dat je minder eet! Uit onderzoeken is gebleken dat mensen gemiddeld 70 calorieën per maaltijd minder eten, dat is dus 210 calorieën per dag!
Sit-ups doen tijdens de commercials van je favoriete tv-programma – Voor deze tip moet je wel een beetje moeite doen, maar je krijgt er wel een strakke buik van!

Als je deze tips voor afvallen zonder dieet allemaal volgt, dan kun je per dag tenminste 400 tot 500 calorieën minder eten. Dat houdt in dat je per week ongeveer een halve kilo kwijt raakt zonder op dieet te zijn.


Dat je dus niet hoeft te diëten om af te vallen blijkt maar weer, een aantal slimme keuzes maken helpt al heel goed! Vooral het gevoel hebben dat je niet op een dieet bent maar wel afvalt is het grote voordeel van deze tips.

Weet jij nog meer goede tips om te kunnen afvallen zonder op een dieet te hoeven? Laat ze hieronder in een reactie achter.

1 opmerking: