woensdag 30 december 2009

Afvallen met Wii Fit | Tips

Je kunt Wii Fit van Nintendo inzetten om gezond te sporten voor je eigen televisie en zodoende af te vallen. Maar hoe haal je nu het meeste uit je Wii Fit? Wij hebben tips die je helpen af te vallen met Wii Fit!

Wii Fit: De redder van de sport-hater?
Vlak nadat de Nintendo game Wii Fit op de markt kwam werd het door veel mensen gezien als een 'redder in nood'. Een spel wat je helpt lenig, fit en slank te worden door wat oefeningen te doen voor de televisie. Nu de hype eenmaal is gaan liggen is het tijd om Wii Fit eens onder de loep te nemen. Wil jij Wii Fit dit jaar onder de kerstboom ontvangen? Je kunt het spel eenvoudig online bestellen. Zo kun je deze leuke manier van gamen gebruiken om gezonder te leven!

1. Verwacht geen wonderen
Het zal je niet verbazen dat Wii Fit misschien niet heeft opgeleefd tegen de hoge verwachtingen die sommige mensen ervan hadden. Bij veel Wii Fit bezitters ligt het balance board al ergens in een hoek naast de TellSell apparaten.

Wii Fit is geen wondermiddel. Het is geen automatische abshaper die je even je buik wat platter maakt. Het is een gereedschap om op een leuke manier in beweging te komen. Het jammere daarvan is dat je dus wel degelijk in beweging zult moeten komen.

Ook zal Wii Fit je niet op een of andere wonderbaarlijke manier oneindig gemotiveerd houden omdat het leuker is dan de sportschool. Je moet beseffen dat, zodra het nieuwe er vanaf is, Wii Fit net zo leuk is als de sportschool. Gooi je te hoge verwachtingen dus uit het raam, Wii Fit gaat je niet moeiteloos slanker maken. Toch kan het je wel helpen met afvallen.


2. Staar je niet blind op de balance games
Wii Fit helpt je naast fitter en leniger te worden ook om meer in balans te komen. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, het helpt je alleen niet echt om af te vallen. Het is dus makkelijk om jezelf voor de gek te houden en je vooral bezig te houden met de leuke balance games terwijl je het gevoel hebt dat je gezond bezig bent.

De balance games zijn ontwikkeld om je houding te verbeteren. Dit werkt echter net zoals bijvoorbeeld Nintendo Braintraining voor de DS, je moet het blijven doen om het effect te merken. Als je een weekje geen balance games doet is je houding alweer verslechterd.

Als je Wii Fit wilt gebruiken om af te vallen kun je balance games spelen voor je plezier, maar verwacht niet dat je er ook van af zult vallen.

3. Gebruik Wii Fit als trackingmethode
Wii Fit is een stuk leuker dan een normale weegschaal. Tijdens een body scan wordt je lichaamsgewicht gemeten en krijg je ook je BMI gepresenteerd. Je krijgt direct advies of je te zwaar, gezond of te licht bent en dat zegt meer dan het getal op de weegschaal.

Bovendien is het in Wii Fit mogelijk om doelen te stellen. Je kunt Wii Fit gebruiken als leidraad tijdens het afvallen. Je krijgt te zien of je doel realistisch is en je kunt je vooruitgang bijhouden in een grafiek. Het leuke hiervan is dat je niet iedere dag getallen hoeft in te voeren, het wordt automatisch voor je bijgehouden.

4. Ontwikkel een Wii Fit gewoonte
Je haalt het meeste resultaat uit Wii Fit als je het kunt aanwennen als gewoonte. Ga bijvoorbeeld iedere dag na het avondeten een halfuurtje Wii Fitten. Of doe het iedere ochtend na je ontbijt en voordat je de deur uit moet zodat je fit en fris op pad gaat.

Probeer een vast moment in de dag uit te kiezen en hou dit minimaal drie weken vast. Na zo'n 21 dagen heb je jezelf namelijk een gewoonte aangeleerd. Als je uit gewoonte steeds weer gaan Wii Fitten zul je merken dat het effect begint te krijgen omdat je steeds voort bouwt op je eerdere inspanningen.

5. Gebruik een Yoga matje
Wij vragen ons af waarom ze bij Wii Fit niet standaard een Yoga matje meeleveren. Om bepaalde oefeningen goed uit te voeren is het namelijk essentieel dat je een zachte, stugge ondergrond hebt.

Ga op zoek naar een Yoga of fitness mat en gebruik deze met Wii Fit. Het zorgt ervoor dat je oefeningen beter uit kunt voeren en dat ze daardoor ook leuker worden. Met je rug op het koude laminaat liggen is namelijk ook niet alles! Je kunt de officiele Wii Fit Yoga mat apart bestellen. Deze mat is speciaal ontworpen voor gebruik met Wii Fit en ondersteunt je lichaam tijdens de oefeningen. Bekijk de Wii Fit Yoga mat.

6. Kies niet alleen voor de eenvoudige oefeningen
Als je iedere dag een halfuurtje Wii Fit is het natuurlijk verleidelijk om jezelf voor de gek te houden en lekker te kiezen voor de makkelijke oefeningen. Als je dat doet zal Wii Fit je echter snel gaan vervelen. Daag jezelf uit en ga niet alleen voor de makkelijke oefeningen.

Ga eens een wedstrijdje opdrukken aan of probeer de moeilijkste Yoga houding eens. Wii Fit wordt snel saai als je geen uitdagingen aan gaat. Ga dus lekker tekeer in je huiskamer en blijf jezelf steeds verbeteren. Zie de vooruitgang en kies niet de makkelijkste weg.


7. Speel Wii Fit samen met huisgenoten
Sporten met Wii Fit wordt pas echt leuk als huisgenoten zich hebben aangemeld in het spel en er ook actief mee bezig zijn. Het spel verwijst namelijk naar de andere spelers in het spel en jullie kunnen elkaars resultaten vergelijken. Dit maakt Wii Fit tot een social game en dat is een erg leuk aspect.

Naast dat het spel inspeelt op meerdere spelers is het altijd leuk om te praten over jullie prestaties. Jullie kunnen elkaar uitdagen om beter te worden in de spellen en meer punten binnen te halen. Dit houdt je langer gemotiveerd om lekker door te gaan met Wii Fit.

8. Blijf jezelf tracken met Wii Fit
Ook wanneer je merkt dat je Wii Fit niet meer zo vaak speelt kun je Wii Fit gebruiken om je afvalpoging in de gaten te houden. Voer regelmatig een body scan uit om bij te houden of je nog afvalt. Wii Fit is namelijk niet de enige manier om daadwerkelijk gewicht te verliezen, maar je kunt het wel blijven gebruiken als tracking tool om te zien hoe het gaat.

Voel je dus niet schuldig als je lang niet speelt, als je maar blijft bewegen desnoods op een andere manier.

9. Varieer ook met Wii Sports
Om het sporten met de Wii leuk te houden kun je regelmatig varieren met andere spellen zoals Wii Sports. Boxen en tennissen met Wii Sports houdt je ook lekker in beweging en is goed voor je conditie. Hoewel je prestaties niet worden bijgehouden in Wii Fit kun je wel lekker gezond sporten achter je televisie! Bekijk hier de Wii Sports Pack.

10. Wii Fit niet te lang achter elkaar
Als je Wii Fit net nieuw hebt is het verleidelijk om het spel urenlang te spelen. Bekijk het echter op de lange termijn en beperk het tot een halfuur per dag, of bijvoorbeeld tot 30 punten per dag. Zo zorg je ervoor dat het spel niet te snel gaat vervelen.

Het gootste gevaar van Wii Fit is dat het je op den duur gaat vervelen en dat je geen zin hebt om jezelf uit te dagen met het spel. Loop dus niet te hard van stapel maar doseer je Wii Fit tijd zodat je er nog maanden mee vooruit kunt met veel plezier.

11. Last but not least: Gebruik het als aanvulling, niet als vervanging
Dit slaat eigenlijk terug op punt 1, maar is toch nog even belangrijk om te vermelden. Gebruik Wii Fit niet als vervanging van je normale sport maar als aanvulling daarop. Gebruik Wii Fit liever als vervanging van lui op de bank of achter de computer hangen.

Hoewel Wii Fit zo is ontworpen dat het veel verschillende spiergroepen en bewegingsvormen aanspreekt is het geen vervanger van echt uit je dak gaan. Echt sporten is dynamischer, krachtiger en toch een stuk effectiever en gezonder. Wii Fit is een leuke toevoeging waarmee je in je huiskamer gezond kunt bewegen en het is dus vooral leuk om thuis actiever te worden.

Daarnaast is Wii Fit geen wondermiddel in de zin dat je er zomaar van afvalt. Je moet naast de extra beweging ook rekening houden met je voedingspatroon.

Afvallen met Wii Fit
Zoals je ziet is het mogelijk en leuk om Wii Fit in te zetten als extra hulpje tijdens het afvallen. Het helpt je meer te bewegen en het is vaak leuk om te doen. Als je regelmatig op je Wii Fit klimt zul je zelfs echte vooruitgang gaan merken in je kracht en conditie. Let je daarnaast ook nog op je voeding en blijf je gewoon door sporten dan zul je vanzelf gewicht verliezen, en dat wordt dan meteen netjes gedocumenteerd in het spel. En wanneer je je doel bereikt kun je rekenen op een mooi complimentje van jouw Wii Fit!


Wii Fit online bestellen?
Zie jij jezelf al staan op het witte plankje? Je kunt alle Wii en Wii Fit toebehoren heel makkelijk online bestellen. Leuk is dat je bij een nieuwe Wii standaard het spel Wii Sports ontvangt, je kunt dus sowieso al beginnen met gezond sporten voor je eigen televisie!

Bron: www.sochicken.nl

1 opmerking: