zondag 20 december 2009

Afvallen rond de buik

Afvallen rond je buik is misschien wel het lastigste van allemaal: De buik is waar bij de meeste mensen het vet het eerste komt, en helaas ook de plaats waar bij afvallen gewicht het vet het laatste verdwijnt.

Veel apparaten beloven dat je snel kunt afvallen rond je buik, maar deze blijken altijd niet te kloppen. Je kunt hoogstens beter getrainde buikspieren overhouden, maar als je veel overgewicht hebt, dan is het onmogelijk om vooral vet rond de buik te verliezen.

Effectief en snel afvallen rond je buik steunt op drie pilaren:

Snel afvallen rond je buik pilaar 1
1. Vetverbranding – Als je wilt afvallen rond je buik dan kun je dit niet alleen plaatselijk doen. Je moet voor een strakke en sexy buik dus in het algemeen afvallen. Vooral cardio training helpt hierbij goed op bijvoorbeeld een crosstrainer, hometrainer (fietsen), loopband (wandelen en hardlopen), roeimachine etc.


Snel afvallen rond je buik pilaar 2
2. De juiste voeding – Door de juiste dingen te eten kun je sneller afvallen rond je buik, zoals volkorenbrood, grapefruit en meloen. Lees hierover meer in dit artikel op Gezondenzo.

Snel afvallen rond je buik pilaar 3
3. Krachttraining voor een strakker lichaam – Alleen afvallen zorgt nog niet per se voor een strakke en sexy buik. Hiervoor heb je ook krachttraining nodig. Belangrijk hierbij is dat je niet alleen je buikspieren traint, maar ook andere grote spieren zoals je onderrug en je bovenbenen. Je lichaam wil namelijk altijd een balans creëren in spiermassa. Door de grootste spieren mee te nemen in je training zorgt je automatisch ook voor een mooiere buik.


De kunst is om deze drie pilaren te balanceren om echt te kunnen afvallen rond je buik. Neem je één van deze pilaren weg, dan zal het resultaat langer op zich laten wachten en minder mooi zijn.

2 opmerkingen:

  1. Dit zijn sowieso erg goede tips. Over het algemeen is slaap ook erg belangrijk bij afvallen:

    op http://www.bashoorn.nl/slapend-afvallen

    staat een artikel waarin ook aangegeven is waarom voldoende slaap bijdraagt.

    Groeten van Bas

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen