woensdag 23 december 2009

Afvallen met Zumba

Zumba als fitness: Val je er echt mee af?
Op de site van TelSell staat dat Zumba er voor zorgt dat je tot wel 1000 calorieën per uur verbrandt (wat overigens niet op de officiële Zumba site wordt genoemd). Vergeet die 1000 calorieën per uur, want dat haal je nooit. Rond de 500 calorieën per uur is realistisch als maximum.

Maar bewegen is bewegen, en zeker als je normaal gesproken vrijwel niet beweegt. Zo simpel is het natuurlijk wel. Als het bewegen ook nog wordt gebracht als leuke dans, waardoor het minder geforceerd aanvoelt dan andere fitness en aerobics groepslessen, dan is de kans dat je het voor een langere tijd doet veel groter.


Afvallen met Zumba kan daarom zeker werken, maar verwacht absoluut geen wonderen als je het maar eens per week doet. Sterker nog, ik denk dat je er dan niets van zult merken op de weegschaal. Maar als je het leuk vindt, is het tenminste wel een leuke manier om in beweging te komen. Daar draait Zumba toch vooral om.


Heb jij al DVD’s van Zumba in huis liggen of doe je mee aan groepslessen? Zo ja, wat vind jij er van? Zo nee, is Zumba iets voor jou?

Bron: www.afvallen-weblog.nl

1 opmerking: