dinsdag 8 december 2009

Tips Afvallen | Tips Afslanken

Tip 1: Doe boodschappen na het eten:
Om te voorkomen dat je in de verleiding komt kan je beter jou boodschappen doen na het eten. Boodschappen op een lege maag is vragen om problemen. Bij voorkeur doe je het liefst een keer in de week boodschappen. Zo voorkom je dat je allerlei dikmakers in huis haalt

Tip 2: Drink een glas water voor het eten:
Drink voor elke maaltijd een groot glas water. Het helpt het hongergevoel te verminderen en is bovendien goed voor de stoelgang.

Tip 3: Nooit een maaltijd overslaan:
Sla geen maaltijden over. Dit bevordert ongezond eetgedrag. Je kunt jezelf dus slank eten, als je maar kiest voor gezonde energieleveranciers. Neem je ontbijt, lunch en diner liefst op vaste tijdstippen. Hierdoor voorkom je honger en trek in lekkere dingen. Door maaltijden over te slaan of te laat te eten heb je namelijk kans dat je gaat snoepen. Je lokt hierdoor eetbuien uit.

Tip 4: Zoek de verleiding niet op:
Blijf rond koffie- en theepauzes uit de buurt van de snoepers. Maak liever op een ander moment een praatje met deze collega’s. Vermijd de bedrijfskantine en neem brood van huis mee.

Tip 5: Steeds minder suiker:
Doe geleidelijk steeds minder suiker in je koffie of thee en je raakt steeds minder gewend aan suikers. Suiker is een echte dikmaker. Overigens, ook wit meel (bloem) en witte rijst hebben een zelfde effect op de hoeveelheid insuline als suiker. Als je af wilt vallen, wees dan matig met alle geraffineerde producten.


Tip 6: Eet veel vezels:
Eet veel vezels om geen hongergevoel te krijgen. Vezels bevatten weinig calorieën en ze vullen je waardoor je dat ellendige hongergevoel niet krijgt. Daarnaast niet onbelangrijk hebben vezels een gunstig effect op de bloedsuikerspiegel. Bij vezels kan je denken aan volkorenbrood, zilvervliesrijst, wortels, paprika, komkommer of een salade. Drink bij een vezelrijke voeding wel extra veel water. Vezels nemen namelijk veel lichaamsvocht op en wanneer je onvoldoende drinkt kan je uitdrogen.

Tip 7: Eet langzaam:
Tijdens een maaltijd komt het verzadigingsgevoel geleidelijk tot stand. Verder is langzaam eten beter voor de vertering en je geniet meer en langer van maaltijden en tussendoortjes.

Tip 8: Bij verleiding gezond en ongezond voedsel combineren:
Als je het moeilijk vindt om lekkere dingen te laten staan, dan is het een idee om je lievelingseten te combineren met voedingsmiddelen waar je niet of minder snel van aankomt. Maak bijvoorbeeld een grote salade bij een bordje patat. Door deze combinatie zal je waarschijnlijk minder patat eten.

Tip 9: Eet voldoende zuivelproducten:
Drink en eet voldoende zuivelproducten. Deze producten bevatten veel calcium bevatten en calcium is nodig voor een goede vetverbranding. Het gewichtsverschil kan oplopen tot 5 kg!

Tip 10: Neem de tijd om af te vallen:
Begin niet met een doelstelling van 20 kilo, maar begin met een doel van vijf kilo. Neem de tijd om af te vallen. Als je op een gezonde manier wilt afvallen, zul je dat structureel moeten aanpakken. En dat kost tijd.

Tip 11: Samen naar de sportschool:
In je eentje sporten is ongezellig en niet echt motiverend. Ga sporten met een vriendin die niet snel afzegt. Het is een stuk beter vol te houden als je samen gaat, je verlaagt zo de drempel naar de sportschool.

1 opmerking: