zondag 20 december 2009

Afvallen op de heupen

Het vet bij de heupen en bovenbenen is vaak opgebouwd uit cellulitis en dat is erg lastig om kwijt te raken. Cellulitis bestaat namelijk uit groepen vetcellen met bindweefsel waar weinig bloed doorheen stroomt. Zodra je gaat afvallen moet bloed er voor zorgen dat de vetcellen worden afgebroken, maar omdat er weinig bloedvaten in cellulitis zitten blijf je met deze probleemgebieden zitten.

Een goede manier om onderhuidse vetcellen kwijt te raken is lichaamsbeweging en niet een dieet. Het volgen van een dieet zonder te sporten zorgt er in de eerste plaats voor dat het vet rond de organen afneemt en niet het onderhuidse vet. Daarom zie je ook vaak dat je met afvallen wel kilo’s kwijt raakt, maar je figuur nauwelijks verbeterd.

De sleutel tot succes is daarom om niet ongemotiveerd te raken na de eerste periode van diëten. Hou het langer vol en je zult zien dat je ook het onderhuidse vet kwijt raakt. Gaat het jou vooral om je figuur, ga dan ook sporten. Alleen dan ben je er van verzekerd dat het afvallen sneller gaat dan met diëten alleen.


Plaatselijk afvallen is dus niet mogelijk. Toch kan het geen kwaad om extra krachttraining te doen op plaatsten die jou het meest storen. Zo zorg je namelijk voor meer spiermassa rond die probleemgebieden en zodra je het vet kwijt bent zie je de getrainde spieren beter en lijkt het steviger. Je creëert als het ware de illusie van plaatselijk afslanken.

Bron: Diet Blog

1 opmerking: