dinsdag 8 december 2009

Blijvend afvallen | Tips

Op gewicht blijven is werkt eigenlijk net zo als gewicht kwijt raken. De basis is gelijk: gezond en regelmatig eten, controle houden over de porties en regelmatig sporten. Om het voor elkaar te krijgen om blijvend af te vallen moet je de gezonde levensstijl in je dagelijkse leven toepassen.


Om je een beetje op weg te helpen heb ik 10 tips voor je op een rijtje gezet. Veel tips voor blijvend afvallen zul je wel eerder tegengekomen zijn op afvallen-weblog, maar het kan geen kwaad om ze nog eens te herhalen. Misschien word je ooit nog eens gehersenspoeld door mij dat het vanzelf gaat

Blijvend gewicht verliezen en afvallen: de 5 tips

1. Sport elke dag tenminste 30 tot 60 minuten. Daarbij is het ook nog beter om 3 keer 10 minuten te sporten dan één keer 30 minuten.
2. Eet tenminste drie keer op een dag een goede maaltijd. Het liefst zelfs 5 tot 6 keer. Hierdoor zorg je er voor dat je stofwisseling constant op gang blijft en je lichaam niet zo snel calorieën om zal zetten in vet.
3. Bewaar geen troost eten in huis! Wat je niet in huis hebt is immers erg lastig om op te eten. Je maakt impulsief eten dan een stuk moeilijker.
4. Eet gezamenlijk rond de eettafel en niet voor de televisie. Als je altijd op één plaats in huis eet voorkom je dat jij je gedachteloos volpropt.
5. Beloon jezelf als je gezond hebt geleefd voor een bepaalde periode en blijvend afvallen tot een succes hebt gemaakt. Beloon jezelf met dingen die niets met eten te maken hebben zoals nieuwe kleren.

1 opmerking: