maandag 7 december 2009

Snel afslanken? Met mate dan toch

Snel afslanken? Met mate dan toch ...

Meestal is snel afslanken niet de ideale manier om de kilo's te verliezen en deze weg te houden. Mensen die snel afslanken, krijgen meestal last van het jojo-effect. Wat is dit precies? Laten we dat even uitleggen aan de hand van een voorbeeld:

Stel, je begint maandag met een crashdieet. Je leeft enkel nog op slaatjes en yoghurt en drinkt enkel nog water. Na een week ben je zeker al heel wat kilootjes kwijt, maar ik ben er zeker van dat je niet te genieten zal zijn, omdat je honger lijdt. Toch ben je tevreden over het resultaat en je hervalt weer in je oude eetgewoontes.

De kilo's komen er weer bij, en sneller dan ooit tevoren, dus herhaal je bovenstaand concept. Dit is wat we noemen het jojo-effect. Gezond is zeker wat anders en je voelt je er ook niet bepaald gelukkiger door.

Weg ermee dus en start vandaag nog met gezond afslanken. Maak vandaag nog een afspraak bij je diëtist. Hij of zij kan jou de ideale afslanken manier aanraden aan de hand van je leefgewoontes, je beroep, je gewicht en je grootte. Ja, inderdaad, het kennen van enkel je BMI is niet genoeg. Wat je streefgewicht is en hoe het te bekomen is allemaal afhankelijk van verschillende factoren.


Sla ook nooit een maaltijd over. Zeker en vast je ontbijt niet. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Eet een volkoren boterham met een beetje platte lightkaas of een yoghurt. Het hoeft niet veel te zijn, als het maar iets is. Een andere goede tip voor snel afslanken is om een tas of bord soep te eten voor elke lunch of avondmaaltijd. Zo heb je alle vitamines en mineralen binnen.

Ben je iemand die 's avond voor tv nog wat chips of chocolade eet? Wat dacht je van een stukje fruit of een stukje watermeloen? Enkele aardbeitjes? Of gewoonweg een yoghurtje? Je ziet het, een gezond tussendoortje kan ook enorm lekker zijn.


Wil je dus snel afslanken? Doe het dan op een bewuste manier en neem meteen een specialist onder de arm. Op die manier val je niet enkel af, je creëert ook een gezondere levenswijze en daarom zullen de kilo's ook veel langer of zelfs helemaal wegblijven. Je leeft dus heel wat gezonder en met de nodige dosis beweging zal je een heel ander persoon worden ... zowel op fysiek als psychologisch gebied. Omdat je niet meer zo humeurig bent als bij snel afslanken, zal je weer het zonnetje in huis zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten