zondag 20 december 2009

Slank blijven

Afvallen is niet makkelijk en vergt een hoop discipline, maar slank blijven na het afvallen is misschien nog wel veel moeilijker. De kilo’s komen er weer net zo snel aan en de schuld wordt dan al gauw op het dieet afgeschoven. Mensen die na het dieet terugvallen in hun oude eetgewoonten zullen hun streefgewicht niet lang behouden. Maar wat moet je wel doen om op gewicht en slank te blijven.

Amerikaanse wetenschappers hebben succesvolle afvallers opgespoord en onderzoek gedaan naar hun afvalstrategieën. De afvallers die meer dan 15 kilo waren afgevallen en op gewicht bleven bleken overeenkomende afvalmethodes te hanteren. Zo ontbeten zij iedere ochtend, aten zij maximaal 1400 calorieën per dag en bewogen zij regelmatig. Ook hielden zij een dagboek bij van wat zij per dag aten en wogen zij zich wekelijks. Hun voedselpatroon was gevarieerd en bevatte weinig vet.

De succesvolle afvallers haalden veel voldoening uit hun gewichtsverlies. Zij voelden zich trots, zaten lekkerder in hun vel en zagen het afvallen niet meer als een vervelende opgave. Ook waren zij lichamelijk gezonder geworden omdat hun gewichtsafname de kans op diabetes en hart- en vaatziekten aanzienlijk verkleinden.


Om succesvol af te vallen heb je dus helemaal geen dure afslankshakes en hongergevoel verlagende capsules nodig. Deze beloven vaak meer dan dat ze kunnen waarmaken. Geef je geld liever uit aan groente en fruit en een paar sneakers. De Amerikaanse vrouwen uit dit onderzoek hebben maar weer eens bewezen dat dit toch echt de beste manier is om af te vallen.

1 opmerking: