zondag 20 december 2009

Afvallen billen | Strakke billen | Tips

Een populaire vraag van vrouwen blijft ‘lijkt mijn kont dik in deze broek?’. We raken er maar niet over uitgesproken, want strakke billen wil iedereen. Ik bespreek in dit artikel hoe ook jij mooie billen kunt krijgen. Het kost wel veel moeite, dat geef ik eerlijk toe, want alleen met afvallen kom je er niet.

1. Afvallen
Je moet afvallen om mooie strakke billen te krijgen. Je hebt niets aan sterke bilspieren als er te veel vet overheen ligt. Je moet dus afvallen om er voor te zorgen dat je de bilspieren ook kunt zien.

Eén heel belangrijk punt moet je niet vergeten: Je kunt niet plaatselijk afvallen rond je billen. Om het vet rond je billen kwijt te raken, moet je overal afvallen. Eet vooral niet te weinig! Als je ook aan krachttraining en cardio training gaat doen, dan kun je gerust evenveel blijven eten als je al deed, omdat je ook veel meer calorieën verbrandt door die trainingen. Bovendien heb je de eiwitten en de koolhydraten nodig, anders kan je lichaam geen nieuw spierweefsel maken.

2. Cardio training
Om vet kwijt te raken zul je ook cardio training moeten gaan doen. Ik vind persoonlijk de crosstrainer ideaal, maar je kunt ook een hometrainer gebruiken. Hou er rekening mee dat je hartslag niet te hoog is. Als je nog normaal kunt praten zonder buiten adem te raken tijdens het trainen dan is je hartslag goed. Dan verbrand je het meeste vet, zeker als je het minimaal een half uur per oefening volhoudt.


3. Krachttraining
Om je bilspieren steviger te maken moet je aan krachttraining doen. Je krijgt zo ook meer spiermassa, en spieren verbranden veel calorieën, ook als je niets doet en bijvoorbeeld op de bank zit. Het trainen van je billen, en het liefst ook andere spiergroepen, heeft dus meer voordelen dan alleen maar de uiterlijke.

Je billen bestaan voor een groot gedeelte uit spieren, met daar bovenop een laag vetcellen. Als je écht strakke billen wilt, dan zul je deze spieren moeten trainen. Deze oefeningen zijn daar heel geschikt voor:

Traplopen

Tegen een heuvel op lopen/rennen

Fietsen

Sprinten
Maar zoals met elke vorm van krachttraining moet je de weerstand steeds verhogen om het maximale effect te halen. Gewoon traplopen of fietsen is op den duur dus niet meer geschikt. Daarom is de beste manier op je billen te trainen om naar de sportschool te gaan. Daar zijn apparaten die traplopen simuleren en die je steeds zwaarder kunt instellen, zoals step apparaten. Ook de Leg Press is een goed apparaat om je billen steviger te maken. (bron)


Hopelijk heb ik je nog niet helemaal ontmoedigd, maar een magische manier om makkelijk mooie billen te krijgen bestaat niet. Als afvallen vaak niet lukt, dan moet je juist deze methode proberen en ook krachttraining en cardio gaan doen.

1 opmerking: