maandag 14 december 2009

Afvallen door te sporten | Afvallen met sport

Vele mensen die wensen af te vallen, gaan naar een sportschool of gaan op eigen houtje beginnen lopen in de hoop een aantal kilo's te verliezen.

Om de impact van sporten op onze vetverbranding te kunnen begrijpen, moeten we eerst weten hoe ons lichaam de dagelijkse hoeveelheid aan calorieën gebruikt. Ongeveer 60 à 70% van de energie die we opnemen via ons voedsel wordt gebruikt om te ademen, ons hart te laten kloppen, hersenen en andere organen: samengevat: om ons te laten leven zonder enige vorm van inspanning. Van de overige 30% wordt 10 à 15% gebruikt voor de spijsvertering. De laatste 15 à 20% wordt gebruikt voor alle andere fysische inspanningen: rechtstaan, wandelen, lopen, spieren bewegen, ...

Door te sporten gaan we dus werken op 15 à 20% van de energiehoeveelheid. U begrijpt dat met sporten alleen men zelden spectaculair zal afvallen. Dit neemt niet weg dat we door te sporten een mooie figuur opbouwen en dat hoe meer spieren men heeft, men meer caloriën verbrandt. In combinatie met een proteïne dieet, dat in tegenstelling tot andere diëten de spiermassa behoudt, kunnen er verbluffende resultaten bekomen worden.


In het proteïne dieet worden proteïne supplementen genomen. Deze supplementen hebben geen vermagerend effect. Deze proteïnen dienen om de spieren en andere proteïne massa (hart, nieren,..) van het lichaam te bewaren. Het heeft dus helemaal geen zin om minder of meer zakjes te nemen.
De proteïne supplementen van Balestra & Mech hebben een uitstekende samenstelling voor een optimaal proteïne dieet.

1 opmerking: