dinsdag 22 december 2009

Gewicht verliezen | Tips

Er zijn 5 zaken die je onmiddellijk kan doen om je op het goede spoor te zetten:

1. Stop met vet opslaan

Je lichaam ziet geen voedsel, maar je ogen wel. Het is zeer moeilijk om te weerstaan aan voedsel in een maatschappij waar je constant aan voedsel wordt herinnerd: reclame op tv, in weekbladen, shoppingcentra, cinema, enz. Overal worden we geconfronteerd met eten, en velen kunnen de verleiding niet weerstaan.

Maar denk eraan dat als je je lichaamsvet wil verminderen en gewicht verliezen, je best kan stoppen met vet opslaan. Dit doe je door het aantal calorieën dat je inneemt, te beperken.

Hoeveel calorieën mag je nu per dag consumeren? Er bestaat een goede vuistregel om dit te berekenen: neem je streefgewicht en vermenigvuldig dat met 20. Stel dat je momenteel 90 kg weegt, maar je wil graag 15 kg vermageren, om 75 kg te wegen. Dan mag je ongeveer 75kg x 20 = 1500 calorieën per dag verorberen.


Hou er rekening mee dat je de inname van calorieën niet te drastisch beperkt. Wanneer je te weinig eet, schakelt je lichaam over op “overlevingsmodus”. Je lichaam denkt: “wat is hier aan de hand, ik krijg zo weinig voedsel? Ik zal maar een deel van het voedsel opslaan als vet, als reserve voor de toekomst.” Te veel eten is niet gezond, maar te weinig eten is ook niet gezond te noemen. Denk eraan dat het hebben van honger een signaal is van je lichaam, waarmee het wil zeggen dat het voedsel nodig heeft.

Tegenwoordig zijn er volkomen veilige producten op de markt die de opslag van lichaamsvet verhinderen. Tijdens onze uitgebreide zoektocht hebben we een interessante combinatie gevonden, namelijk een vetverbrandingspakket bestaande uit een vetverbrander van hoge kwaliteit, gecombineerd met de stof HMB.

HMB zorgt voor een betere lichaamssamenstelling. De verhouding spieren ten opzichte van lichaamsvet wordt op deze manier vergroot. Zoals we eerder gezien hebben, verbruiken spieren meer energie dan vet, dus hoe hoger de verhouding spieren/vet, hoe meer energie je lichaam in rust verbruikt. Klik hier en verminder je lichaamsvet op een snelle en veilige manier!

2. Verhoog je metabolisme

Met het metabolisme van het lichaam wordt bedoeld hoe en hoe snel het lichaam de beschikbare energie verbruikt. Het voedsel dat we eten, bevat energie uit koolhydraten, vetten of eiwitten. De manier hoe je lichaam met deze producten omgaat, noemt men het metabolisme.

Het zal niemand verbazen dat, wanneer je metabolisme snel en goed werkt, je lichaam veel energie verbrandt en gewicht verliezen een stuk gemakkelijker wordt. Zelfs in rust verbrandt je lichaam energie om alle nodige lichaamsfuncties te kunnen uitvoeren. Het is dus voordeliger om een snel werkend metabolisme te hebben, dit wil immers zeggen dat je lichaam veel energie verbruikt.

Een goede manier om het metabolisme te verbeteren is krachttraining. Zelfs wanneer je slechts 3 maal per week een half uur fitness oefeningen doet, heeft dit een enorme invloed op je metabolisme. Spieren verbruiken immers meer energie dan lichaamsvet. Dus hoe meer spiermassa je hebt, des te meer energie wordt er verbruikt, zelfs in rust.


De sleutel tot succes is om de fitness oefeningen juist en nauwkeurig uit te voeren. Dit garandeert meer spiermassa, een verbeterd metabolisme en dus een mooier en slanker lichaam. Zelfs een fitness programma gericht op het verliezen van lichaamsvet, kan uitgevoerd worden door 3 maal per week een half uurtje oefeningen te doen.

Drukbezette mensen kunnen dus succesvol het metabolisme versnellen, wat je lichaam enkel maar ten goede komt. 1,5 uur per week fitness oefeningen doen is voldoende om een mooi gevormd en fit lichaam te krijgen.

3. Eet gezond

Eet gezonde eiwitten, goede koolhydraten en onverzadigde vetten. Je lichaam zal je dankbaar zijn en het percentage lichaamsvet zal zienderogen verminderen. Gezonde voeding maakt je niet dik, de extra calorieën doen dit! Je moet zeker zijn dat je iedere dag genoeg eet, maar overdrijf niet met je dagelijkse calorie-inname. Gewicht verliezen kan enkel door te letten op wat je eet.

4. Eet iedere 3 uur

Als je minder dan 3 maaltijden per dag eet, zal je lichaam overschakelen op de overlevingsmodus. Dit wil zeggen dat je lichaam het weinige voedsel dat voorradig is zal opslaan in de vorm van lichaamsvet, omdat het denkt dat er lange tijd niets meer zal komen.

Wanneer je 6 kleine maaltijden per dag eet, zal je lichaamsvet verliezen. Dit komt omdat je lichaam geen honger meer lijdt, en de beschikbare energie direct verbrandt omdat het weet dat het over 3 uur weer brandstof krijgt.

Tegenwoordig wordt er teveel aandacht gelegd op het eten van 3 grote maaltijden per dag. Het beste eetpatroon is echter om vanaf het moment dat je opstaat, iedere 3 uur een kleinere maaltijd te nemen. Op die manier voed je je lichaam de hele dag door, zodat het niet moet overschakelen op de overlevingsmodus. Bovendien krijgt je lichaam niet meer calorieën binnen, omdat je 6 kleinere maaltijden eet, in plaats van 3 grote.


5. Drink veel water

Je moet minstens 3 liter water per dag drinken. Water verwijdert alle schadelijke stoffen uit je lichaam en regelt de vitale lichaamsfuncties. Het is zuiverend en voorkomt uitdroging van je lichaam. Bovendien heeft het een positieve uitwerking op je haar, nagels en huid.

1 opmerking: