dinsdag 22 december 2009

Afvallen door hardlopen | Afvallen door hard te lopen

Hardlopen is een effectieve manier om te gaan afvallen. Helaas doen veel mensen die willen afvallen met hardlopen het één en ander verkeerd, waardoor zij weinig resultaat zien. Veel van deze mensen raken vervolgens gedemotiveerd en verliezen hun vertrouwen in het hardlopen. Dit terwijl men erg snel en effectief kan afvallen met hardlopen. Op deze pagina vindt u daarom belangrijke informatie en de nodige tips over afvallen met hardlopen.

Beginners en mensen met zwaar overgewicht
Voordat er dieper wordt ingegaan over afvallen met hardlopen, is het voor beginners belangrijk om te weten dat u voorzichtig dient te beginnen. U hoeft niet gelijk een uur achter elkaar te gaan hardlopen, maar dient dit stap voor stap op te bouwen. U dient op een rustig tempo te gaan hardlopen en u kunt er gerust tussendoor een stukje lopen.

Verder is het heel belangrijk om naar uw lichaam te luisteren. U hoeft natuurlijk als beginner niet lang door te gaan omdat uw lichaam het nog niet gewend is, maar gebruik dit ook niet als excuus om al na enkele minuten op te geven. U kunt bijvoorbeeld de eerste keer dat u gaat hardlopen al na slechts 20 minuten stoppen. Dit kunt u ook combineren met lopen en hardlopen totdat uw lichaam meer aankan. Geef uw lichaam vervolgens de nodige tijd om te rusten en te herstellen. Vervolgens kunt u na enkele dagen bijvoorbeeld proberen om 25 minuten te gaan hardlopen.

U blijft zo doorgaan met opbouwen totdat uw lichaam het nodige aankan. Na enkele weken zult u merken dat het hardlopen veel makkelijker gaat en u bijvoorbeeld makkelijk 45 min kunt volhouden en minder last zult krijgen.


Heel belangrijk om te weten indien u wilt afvallen met hardlopen
Indien u effectief wilt afvallen met hardlopen, is het erg belangrijk om op de juiste tempo te gaan hardlopen. Zonder in ingewikkelde cijfers en formules ( die per persoon verschillen ) te vervallen, raden wij u sterk aan om op een langzaam tempo te gaan hardlopen indien u wilt afvallen. U hoeft niet heel snel te gaan hardlopen, maar op een langzaam tempo. Zo zorgt u ervoor dat uw lichaam vet gaat verbranden i.p.v. koolhydraten en suikers. Een ander voordeel van op een rustig tempo hardlopen is dat u dan langer door kunt gaan en u uiteindelijk meer vet gaat verbranden.

Op een hoog tempo hardlopen betekent minder snel afvallen
Indien u op een hoog tempo gaat hardlopen, zult u minder snel gaan afvallen. Op een hoog tempo hardlopen is zeker niet slecht, maar op deze manier traint u vooral uw conditie. U zult een beter conditie krijgen, wat ook erg belangrijk is, maar indien u vooral wilt afvallen heeft dit weinig zin. Bovendien zal uw lichaam vooral de suikers en koolhydraten in uw lichaam verbruiken. U wordt sneller moe en zult minder lang hardlopen, met als gevolg dat u minder vet gaat verbranden. Kort samengevat, op een hoog tempo hardlopen, betekent minder snel afvallen.

Moet ik dan nooit op een hoog tempo hardlopen?
Nee, het is goed voor uw lichaam om ook uw conditie te trainen. Alleen voor mensen die vooral willen afvallen door te gaan hardlopen, heeft hardlopen op een hoog tempo weinig zin. Wel is het aan te raden om ééns in de zoveel tijd op een hoog tempo te gaan hardlopen om ook uw conditie te trainen. Zo zorgt u ervoor dat u bij de volgende keren dat u weer op een laag tempo gaat hardlopen, een betere conditie hebt en dus veel langer door kunt gaan. Ook kunt u bijvoorbeeld wanneer u gaat hardlopen de laatste 5 minuten op een hoog tempo afronden. U begint dus bijvoorbeeld de eerste 35 minuten op een langzaam tempo om vooral vet te verbranden. Vervolgens kunt u bijvoorbeeld de laatste 5 – 10 minuten op uw snelst hardlopen, om ook uw conditie te trainen. Dit is een slimme manier om zowel af te vallen als uw conditie te trainen.


Kleding en Schoenen
Wij raden u aan om kleding te dragen waar u zich comfortabel in voelt. Natuurlijk verschilt het per seizoen vanwege het weer en kunt u moeilijk in de winter met een korte broek gaan hardlopen, maar de vuistregel is vooral dat u zich makkelijk in uw kleding moet voelen. Hardlopen in katoenen kleding raden wij sterk af.

Zomer:
In de zomermaanden kunt u simpelweg luchtige kleding dragen zodat uw zweet direct kan verdampen. ( Bijvoorbeeld een korte broek met luchtige T-shirt )

Winter
Tijdens het hardlopen in de winter heeft uw lichaam behoefte aan, vochtafvoer, temperatuurregeling en bescherming. Wij raden u daarom aan om verschillende lagen kleding te dragen. De eerste laag draag je strak op de huid. Uw zweet wordt opgenomen en door de maakwijze van het onderhemd van de huid afgevoerd. De tweede laag dient een isolerende tussenlaag te zijn die ook het vocht verder naar buiten afvoert. De derde laag is de buitenlaag die als bescherming tegen de koude wind moet dienen.

Schoenen
Lopen met de juiste schoenen verkleint de kans op blessures en zorgt ervoor dat u meer plezier hebt tijdens het hardlopen. U voelt zich comfortabel en het hardlopen gaat makkelijker. De vuistregel is dat het schoenen dienen te zijn met dikke zolen. Ook is het belangrijk om op schoenen te gaan hardlopen die bij de vorm van uw voeten passen. U kunt ook een speciale inlegzool gebruiken om lekkerder te kunnen hardlopen met uw hardloopschoenen. Wij raden u aan om bij de sportwinkel uitgebreid advies te vragen om te bepalen welke schoenen het best voor u zullen zijn.

Ook u kunt afvallen met hardlopen!
Waar wacht u nog langer op? Wilt u snel afvallen, dan kunt u direct wat tijd vrij maken om te gaan hardlopen. Maak een planning, spreek met uzelf af en begin aan een periode waarin u effectief gaat afvallen met hardlopen. Nogmaals, begin eerst met opbouwen en zet vervolgens door! Binnen korte tijd zult u merken dat uw lichaam strakker aanvoelt! U zult een mooier figuur krijgen en u zult zich lekkerder in uw vel voelen. Wacht niet langer en begin direct met afvallen door te gaan hardlopen! Wij wensen u veel succes met afvallen!

Bron: www.supersnel-afvallen.nl

1 opmerking: