maandag 7 december 2009

Gezond vermageren

Wil je gezond vermageren zonder hongergevoel? Lees dan dit artikel.


Want als je ooit op dieet geweest bent, ken je het wel: een constant, knagend hongergevoel. Je kan aan niets anders meer denken dan eten en hoe meer je je best doet om aan de honger te weerstaan, hoe moeilijk het is.

Maar hoe kan je dit hongergevoel uitschakelen?

Wel, in feite is het heel eenvoudig. Want wat doen de meesten als ze willen vermageren? Juist, ze gaan op dieet. Ze lijden honger en lopen door dit hongergevoel constant slecht gehumeurd rond.

(trouwens, wist je dat diƫten NIET de manier is om gezond en blijvend te vermageren? Het maakt je enkel dikker en brengt ook nog eens enorme schade aan je lichaam toe)

Maar goed, hoe kan je het hongergevoel dan uitschakelen? Wel, door regelmatiger te eten en NOOIT een maaltijd over te slaan. Als je regelmatig iets kleins eet, zal je hongergevoel nooit heel erg groot zijn, juist?

Door regelmatig te eten (om de 3 uur) zal je nooit een opgeblazen gevoel in je buik hebben maar zal je ooit nooit echt honger hebben. En hierdoor overeet je jezelf ook nooit.

Begin met een goed, gezond ontbijt. Daarna neem je een gezond tussendoortje, een lunch, een vieruurtje, een avondmaal en eventueel ‘s avonds nog wat yoghurt of magere kwark. Probeer niets meer te eten 3 uur voor je slapen gaat.


Pas je deze richtlijnen toe, zal je kunnen vermageren zonder hongergevoel. Eigenlijk is honger lijden absoluut verboden als je wil afslanken.

Net zoals het helemaal niet nodig is om hevig te sporten. In feite heeft hevig sporten weinig tot niets te maken met gezond vermageren.

Gezond, regelmatig eten en milde beweging is de ideale combinatie om

1 opmerking: