dinsdag 8 december 2009

Afvallen na de bevalling | Afvallen na een zwangerschap

Eet gezond en geef je lichaam de tijd
Zoals ik al zei duurt het ongeveer 6 maanden na de zwangerschap voor je lichaam weer normaal functioneert. Het is in die periode, ook als je geen borstvoeding geeft, belangrijk om genoeg en gezond te eten. Een strikt dieet zorgt er alleen maar voor dat je prikkelbaar wordt en dat je de stress van de vele nachten met weinig slaap moeilijker aan kunt. Concentreer je dus op gezond eten en niet op afvallen.


Voorzichtig met bewegen en sporten
Te veel sporten en bewegen na de zwangerschap is gevaarlijk voor je lichaam. Dit betekent niet dat je stil moet gaan zitten, integendeel, maar pak het langzaam op wanneer je zin hebt. Je dokter kan tijdens een controle aangeven hoeveel je mag sporten, zonder dat dit schadelijke gevolgen heeft voor je lichaam. Vraag hem of haar dus om advies!

Afvallen en borstvoeding
Als je borstvoeding geeft dan moet je extra opletten wanneer je wilt afvallen. Gemiddeld geef je 850ml melk per dag, en om dit aan te kunnen maken moet je ongeveer 500 calorieën meer eten dan normaal. Dit kan zelfs nog iets meer zijn als je weinig vetreserves hebt. Vraag daarom naar advies van jouw dokter want het is belangrijk dat je genoeg voedingstoffen binnen krijgt! Ook als je borstvoeding geeft kun je prima beginnen met sporten als je het rustig opbouwt. (bron)


Als je wilt afvallen na de zwangerschap kun je beter niet meer dan 500 gram per week verliezen. Een dieet zoals van Sonja Bakker is bijvoorbeeld niet aan te raden, want je krijgt dan veel te weinig calorieën binnen! Wees dus altijd voorzichtig met afvallen na een zwangerschap.

1 opmerking: