zondag 27 december 2009

Hoe blijf ik op gewicht

De meest voorkomende redenen waarom mensen er niet in slagen op hun ideaal gewicht te blijven zijn de volgende:

- ze eten gewoon té veel
- ze vertonen gebrek aan wilskracht
- ze eten té vet
- ze nemen hun toevlucht tot allerlei afslankingsmiddelen met alle gevolgen vandien
- het is té moeilijk: calorieën tellen, sporten, gezond koken...
ze hebben het té druk en ze zijn té moe
- het is té duur: een diëtist raadplegen, lid worden van de Weight Watchers, aangepaste voeding kopen...
Heel dikwijls slagen mensen er in om wat overtollige kilo's kwijt te geraken, maar het grootste probleem is dat de kilo's er terug aanvliegen als ze stoppen met diëten.

Iedereen die ooit al één of ander dieet gevolgd heeft kent dit fenomeen: het jojo-effect.

Altijd weer komt er wel een nieuw dieet op de markt. Of er komt een nieuw wondermiddel overgewaaid uit de States dat de kilo's doet wegsmelten en iedere keer weer denken ze: "Dat is hét voor mij!".

"Deze keer zal het gebeuren, ik word weer slank zonder er moeite voor te doen en ik bijf slank voor de rest van mijn leven!"

MAAR, het gebeurt niet... ze verliezen een paar kilo's, komen weer wat meer kilo's bij en gaan terug op zoek naar het volgende superdieet.

"Dieet" kan als volgt gedefinieerd worden:

1. Het soort voedsel dat en persoon gewoonlijk eet, m.a.w. zijn dagelijks dieet.

2. Een korte periode waarin een persoon slechts beperkt mag eten

En het is net Punt 2 uit de definitie van het woord dieet dat verantwoordelijk is voor het jojo-effect.

Crash-diëten, vermageringspillen, zelfs plastische chirurgie zoals liposuctie geven allemaal slechts TIJDELIJKE resultaten. U kunt er niet eeuwig mee doorgaan zonder uw gezondheid in gevaar te brengen.

Eigenlijk zou u er zelfs nooit mogen aan beginnen.

De beste manier om gewicht te verliezen en daarna nooit meer bij te komen is zoals beschreven in Punt 1. Neem goede eetgewoontes aan, die voor u houdbaar én haalbaar zijn, en niet slechts voor een korte periode, maar voor altijd.

Gezond eten en drinken op een verstandige manier is dé manier om gewicht te verliezen, permanent. En dat zal niet alleen resulteren in gewichtsverlies, maar ook nog uw gezondhed aanzienlijk verbeteren.

"Gemakkelijker gezegd dan gedaan" hoor ik u al denken. "Hoe zit het dan als ik snak naar een stuk chocolade, of naar wat lekker vettige junk-food of als ik op restaurant ga?"

Kijk, het allerbelangrijkste is dat u voor uzelf uitmaakt dat u nu echt iets wilt doen aan uw overgewicht.

Want, geef toe, het is niet alleen het overgewicht dat vervelend is. U heeft waarschijnlijk ook nog last van vele, kleine ongemakken die gepaard gaan met het overgewicht.


Kies de goede moment op te starten. Zorg dat uw agenda leeg is: geen etentjes, feestdagen, ....
Begin met een heuse Detox Kuur op basis van groenten- en fruitsappen. Elimineer de gifstoffen in uw systeem die u momenteel verzwakken en u doen snakken naar nog meer ongezonde voeding. Eens de gifstoffen weg zijn, zal ook de drang naar deze verslavende voedingsliddelen verdwijnen.
Blijf verder gewicht verliezen door het Detox Dieet Plan te volgen.
Eet verstandig en eet kleinere porties, verdeeld over de dag, zodat u niet het gevoel krijgt dat u sterft van de honger.

Bron: gezond-afvallen.be

1 opmerking: