zondag 27 december 2009

Afvallen met pillen | Afslanken door pillen

Tegenwoordig kun je veel verschillende soorten pillen kopen als je wilt afvallen, en het zou het leven een stuk makkelijker maken, maar zijn deze pillen veilig en effectief?

Er zijn een aantal verschillende soorten dieet pillen op de markt en zelfs vrij verkrijgbaar in de drogist. Op het internet kun je nog veel meer verschillende soorten vinden. Van de meeste van die pillen om te kunnen afvallen is de werking niet bewezen, en sommige zijn zelfs gevaarlijk.

Dieet supplementen en hulpmiddelen bij afvallen worden niet op dezelfde manier getest als medicijnen op recept. De makers van de dieet pillen kunnen daarom beweren wat ze willen op basis van hun eigen interpretatie van hun eigen onderzoek. Afvallen met hun pillen wordt door de makers dan ook vaak aangeprezen als dé nieuwe doorbraak en de makkelijkste manier om af te vallen zonder dat je ook maar iets anders hoeft te doen, zoals sporten of minder eten.


Alleen als een pil echt gevaar oplevert voor de gebruikers, dan zal een overheidsinstantie ingrijpen en de pillen van de markt halen. Zo is een aantal jaren geleden de stof ephedra verboden omdat het mogelijk hartproblemen op kon leveren, en moesten alle pillen met deze stof van de markt worden gehaald.

Voor de normale consument is het lastig om te weten wat voor pillen je in huis haalt. Veel van de afvalpillen bevatten een combinatie van vitaminen, mineralen, cafeïne en kruiden. Wat de effecten precies zijn van die afvalpillen is vaak onbekend, maar doorgaans hebben ze weinig meer invloed op je dan een gemiddelde vitaminepil. Het verschil zit dan ook vooral in de prijs.

Afvallen pillen zijn bijna altijd zonde van je geld. Er is geen magische pil die je laat afvallen zonder moeite. De enige manier om zeker te weten dat je kunt afvallen is door je levensstijl te wijzigen. Gezonder eten en minstens 3 keer per week sporten zijn daar nu eenmaal de ingrediënten van, dus blijf niet eindeloos zoeken naar de ultieme pil, want die bestaat niet.

Bron: www.afvallen-weblog.nl

1 opmerking: